Jubilálnak a Kárpát-medencei betlehemesek

Idén tizedik alkalommal tartják meg a diáktalálkozót, ezúttal Kassán. Az iskolások négy városból: Beregszászról, Csíkszeredából, Kecskemétről és Szabadkáról érkeztek.

A Bekecs Beregszász – Kecskemét Baráti Társaság 1999 óta építi kapcsolatait Beregszásszal. Ennek része a fiatalok cserelátogatása is. Az évek során a kapcsolat kiterjedt Erdélyre, Felvidékre, Délvidékre. Az adventi időszakban a négy országban élő magyar fiatalok ezúttal Kassán találkoztak.

A tizedik találkozóra hatvanöt diák és kísérőik utaztak Kassára, hogy ismerkedjenek, barátkozzanak és felelevenítsék a régi betlehemes hagyományokat. A programsorozat december 13-ig tart. A diákok részt vesznek a kassai Márai Sándor iskola óráin, a felnőttek és a kísérők pedig a tantestület munkáját ismerhetik meg.

Hírdetés

A csoportok megismerkedhetnek Kassa nevezetességeivel, és Jászóra is ellátogatnak. A betlehemes játékokkal a karácsony örömére, a közösségi alkotás, a szolidaritás fontosságára igyekeznek felhívni a figyelmet. Ezt fejezi ki az a sok-sok ajándék is, amit a kecskeméti óvodások és iskolások gyűjtöttek össze és küldtek el ezúttal a Márai Sándor iskola tanulóinak és a beregszászi gyerekeknek – mondta Papp Zsolt, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Óvoda és Iskola igazgatója.

Ma a vendéglátó Márai Sándor Gimnázium és Alapiskola növendékei mutatkoznak be a vendégeknek, illetve készülnek az esti gálaműsorra.

forrás: M1 Ma Délelőtt

A Jubilálnak a Kárpát-medencei betlehemesek bejegyzés először Polgár Portál-én jelent meg.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »