Juhász: Nincs megállapodás a belvárosban

Nincs megállapodás a belvárosban – közölte Juhász Péter a Facebook-oldalán. Az Együtt elnöke azt írta, bár „emberi értelemben” kellemeset beszélgettek, politikailag semmivel nincsenek közelebb a megoldáshoz, mint előtte.

Hozzátette: felajánlotta, hogy visszalép, ha van támogatottabb közös jelölt, „azonban senki nem hajlandó erre az áldozatra rajtam kívül”. A beszélgetésen az MSZP–Párbeszéd-es V. Naszályi Márta, az LMP-s Csárdi Antal és Fekete-Győr András Momentum-elnök vett részt. Losonczy Pál, a Jobbik jelöltje nem volt ott, mert a párt már korábban jelezte, hogy nem koordinál.

„Az, hogy még itt sem tud megállapodni az ellenzék, hogy még itt a Jobbikhoz kötik magukat, hogy még itt sem hajlandóak semmilyen, a választók felé tett gesztusra az egyes pártok, sok mindent elmond. Pláne annak tudatában, hogy abban egyetértettünk, ha itt történne előrelépés, annak üzenetértéke és érdemi hatása lenne az egész országra” – írta Juhász Péter. Kiemelte: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy legyen megoldás.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Ennek előzménye, hogy hétfőn jött ki a Közös Ország Mozgalom felmérése, melyből az derült ki: ellenzéki patthelyzet alakult ki a fővárosi 1-es választókerületben, ugyanis az öt ellenzéki jelöltből négy is hasonló eséllyel győzné le a Fidesz–KDNP színeiben induló Hollik Istvánt. Ha viszont senki nem lép vissza, Hollik nagyon simán húzná be az V. és a VIII. kerületet is magában foglaló körzetet 42 százalékkal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »