Juncker tulajdonképpen megfenyegette Dragneáékat

Másként vetődik fel majd az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus és a schengeni övezethez való csatlakozás kérdése, ha az igazságügyi törvények a parlament által elfogadott változatban maradnak – jelentette ki szerdán az Európai Bizottság elnöke. Jean-Claude Juncker a román államfővel tartott közös sajtótájékoztatót Brüsszelben.

“Romániának természetes és megérdemelt helye van a schengeni-övezeten belül, és ez a bizottság nem függgeszti fel tevékenységét mindaddig, amíg az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus meg nem szűnik, amíg Románia nem zárkózik fel a Schengen-tagállamok sorába’ – mondta Juncker, hozzátéve ugyanakkor, hogy amennyiben az igazságügyi törvények jelenlegi formájukban maradnak, a schengeni-övezetről folyó tárgyalások is másként vetődnek fel.

“Ha a romániai törvények úgy maradnak, ahogy azokat a parlament elfogadta, akkor másként folynak majd a tárgyalások az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmusról és a schengeni-övezethez való csatlakozásról. Várjuk az Alkotmánybíróság döntését, és ha minden úgy zajlik, ahogy kell, akkor Romániának helyet kell biztosítanunk a schengeni-övezetben, mert a romániaiak nem érdemlik meg, hogy másodrendű állampolgárokként bánjanak velük’ – jelentette ki az EB elnöke. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »