Kábítószerrel kereskedett egy volt budapesti rendőr

A tiszthelyettes, aki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlekedésrendészetének munkatársa volt, egy bevásárlóközpont mélygarázsában árulta a drogot. Az ügyészség vádat emelt ellene, akár nyolc évet is kaphat.

Volt kollégái véletlenül buktatták le a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának egyik munkatársát tavaly februárban Újpesten. Közúti ellenőrzésre állítottak meg egy autót. A kocsiban marihuánát találtak, amikor kiderült, hogy a sofőr nem sokkal az ellenőrzés előtt vette a közlekedésrendészet egyik nemrég leszerelt főtörzsőrmesterétől.

A drogot egy XVI. kerületi családi ház tetőterében termesztették. A 30 tőből álló ültetvényen havonta többször szüreteltek.

Hírdetés

A rendőrnek egyetlen, állandó vevője volt, egy díler, akivel mindig ugyanott, az egyik budapesti bevásárlóközpont mélygarázsában találkozott. Az ügyészség most vádat emelt a három drogterjesztő ellen.

A nyomozás adatai szerint a rendőr két év alatt több mint tíz kiló marihuánát adott el.

A rendőr egyébként csak volt rendőr, hiszen lebukása előtt nem sokkal leszerelt a testülettől. A vádiratban szereplő bűncselekmények büntetési tétele az ő esetében nyolc évig, az elsőrendű vádlott esetében pedig húsz évig terjedő szabadságvesztés.

(M1)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »