Kár volt ingerelni a medvét: az orosz légierő ripityára bombázza az Iszlám Állam terroristáit

Az Iszlám Állam, az észak-szíriai türkmén lázadók és a többi terrorista alakulat az elmúlt hét folyamán megízlelte a medve csókját. Az orosz pilóta meggyilkolása miatt az orosz légierő minden eddiginél erőteljesebb és kiterjedtebb légicsapásokat mért, s mér ezekben a percekben is a szíriai törvényes kormányt megdönteni akaró nemzetközi terroristákra. Az égbolton újra meg újra megjelenik egy vagy több orosz harci gép, és iszonyatos erejű bombázásokat hajtanak végre. Az orosz támadó repülők mozgását nagyban megkönnyíti a néhány napja Latákijjában telepített Sz-400-as föld-levegő rakétarendszer.

A közel-keleti hírportálokat – beleértve az izraeli katonai elhárításhoz közeli Divvuáh Risoni című hírportált is – az elmúlt órákban bejárja az Iszlám Állam lakott területen belüli és azon kívüli állásait ért erőteljes bombázásokról készült videóösszeállítás. A kép- és hanganyagot az iszlamista terroristák hírszolgálata készítette. A felvételen az állandó Alláhu akbározások mellett hallani lehet, amikor többször is fölkiált valaki: „Vallák! Tájire russzijje!” (Jaj, Istenem, orosz harci repülőgép!)

Hírdetés

Meg kell jegyezni, hogy az orosz gépek mostantól még felszabadultabban tevékenykedhetnek, miután az oroszok Latákijjá kormányzóságban és másutt is hadrendbe állították az Sz-400-as föld-levegő légvédelmi rakétaütegeket. November 25-én az oroszok bejelentették, hogy S-400-as föld-levegő rakétákat telepítenek a Latákijjá melletti Hmejmim szíriai légi támaszponton. Az izraeli hírportálok szerint minden egyes Sz-400-as rakétaüteghez nyolc darab indítóállvány, radarközpont és 72 darab indításra kész rakéta tartozik.

Érdekes módon az amerikai harci repülők az orosz bejelentés óta nem támadják az Iszlám Állam állásait Szíriában (eddig sem tették túl nagy hatásfokkal – J. K.), hanem inkább az iszlamisták Irakban levő célpontjait bombázzák. Azon sem kell csodálkoznunk, hogy tegnap Mose Já’álon izraeli hadügyminiszter is nagy fokú megértést tanúsított a Szíria felett tevékenykedő orosz repülőkkel szemben. S egyben elmondta, hogy az izraeli légvédelem szándékosan nem lőtte le a megszállt Golán-fennsík fölé keveredett orosz repülőt. Mindenesetre elgondolkodtató, hogy a szíriai Latákijjában csatasorba állított Sz-400-as rakéták akciórádiusza 400 kilométer, ami annyit jelent, hogy déli irányban Tel-Aviv alatt húzódik.

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »