Kedves határon túli kettős állampolgáraink: Ehhez tényleg semmi közötök

Egy érdekes bejegyzésre hívták fel a figyelmünket, mely a hvg.hu vélemény rovatában lelhető fel. Olvassátok szeretettel Ceglédi Zoltán (magyar állampolgár) meghökkentő véleményét a külhoni magyarok szavazati jogával kapcsolatosan.

“Kedves határon túli kettős állampolgáraink! Én vállaltan azok közé tartozom, akik szerint aránytalan az általatok elnyert jogok és vállalt kötelezettségek aránya. Elfogadhatatlannak tartom, hogy a Fidesz nagyüzemben, botrányos körülmények között gyártja azokat a kettős magyarokat, akik szintén botrányos körülmények között, bő 95%-ban rá is szavaztak a tavaly tavaszi választáson, de eközben mondjuk a román vagy szlovák kormány döntéseinek következményeit viselik az alacsonyabb áfától a vasárnap is nyitva tartó boltokig.

Ha lesz népszavazás Magyarországon a vasárnapi boltbezárás kapcsán, határozottan arra kérlek titeket, maradjatok távol ettől. Direkt fogalmazok erősen: a cinikus pofátlanság csúcsa lenne, ha egy pozsonyi vagy kolozsvári kettős magyar megszavazná, hogy nálunk továbbra is legyenek zárva vasárnap a boltok, miközben ő nyugodtan vásárolhat otthon ezen a napon is.

Hírdetés

Sokan mondják, hogy Magyarországnak komoly tartozása volt felétek a 2004-es, kettős állampolgárságról szóló népszavazás miatt. Nos, ezt a tartozást tavaly tavasszal letudtuk: ti dönthettétek el, hogy újra kétharmada legyen Orbán Viktornak. Egál. Ha viszont most beleártjátok magatok egy olyan dologba, amihez semmi közötök, ami tényleg nem érint titeket, akkor már azon az oldalon lesz tartozás. Ha csak kísérletet tesztek arra, hogy direkt kiszúrjatok velünk, ha nem értitek meg, hogy egy határon túli kettős magyarnak körömpiszoknyi köze sincs ahhoz, hogy én mikor vehetek itthon krumplit, akkor a vasárnapi boltbezárást gyűlölő, határon belüli magyar társadalom jogos haragját vonjátok magatokra. Itt és most be tudjátok bizonyítani, miért volt hiba nektek szavazati jogot adni. Épp elég baj az, hogy a szavazásra jogosultak veletek megnövelt létszáma miatt a népszavazás érvényességéhez szükséges részvételi küszöb még magasabbra kerül. Legyen világos: ehhez semmi közötök nincsen. Nem a ti dolgotok.”

CSUPÁN CSAK EMLÉKEZTETŐÜL: A külhoni magyarok csupán egy mandátum sorsáról döntöttek! “Hogy 1 mandátumon sok múlik, megértem. De vajon a többi Fideszre leadott szavazatért ki a “felelős”? Kinek köszönheti a Fidesz a további 113 mandátumot? És az otthon maradókért, a magyar politikusokból kiábrándultakért, a meg nem szólítottakért is a kettős állampolgárok a felelősek? Ki a felelős az MSZP, az SZDSZ stb. teljesítményéért? A pozsonyi kettős állampolgárok, a kolozsváriak vagy a sepsiszentgyörgyiek?” – KELEMEN ATTILA ÁRMIN

HIRDETÉS SZÉKELY ZÁSZLÓ + SIC MATRICA INGYEN


Forrás:erdelyimagyar.wordpress.com
Tovább a cikkre »