Készülhet a névváltásra a Waberer’s International

Egy hónap múlva megkapja a Waberer’s International szállítmányozási cég a hivatalos értesítést arról, hogy már csak maximum három évig használhatja az alapító extulajdonosról kapott márkanevet – mondta lapunknak Wáberer György.

Mint arra a szerződés szerint legkorábban lehetőség kínálkozik, Wáberer György írásbeli értesítést küld korábbi cégének, a Waberer’s Internationalnek, hogy

nem járul hozzá a márkanév további használatához.

Ettől kezdve a fuvarozási vállalatnak három éve lesz arra, hogy a türelmi idő alatt a márkanévcserét végrehajtsa, s a kapcsolódó kiadásokat a lehető legoptimálisabb módon ütemezze.

Hírdetés

A szállítmányozási cégből még 2016 júniusában kiszálló alapító-tulajdonos Wáberer György korábban már jelezte, hogy várhatóan idén nyáron mondja fel a Waberer’s márka- és cégnév használati jogait. Ezt megerősítette a Világgazdaság kérdésére is, hozzátéve, hogy július 23-án küldi meg a használati jog visszavonásáról szóló tájékoztatót a Waberer’s Internationalnek.

– magyarázta.

A márkanév a tulajdonátruházás elválaszthatatlan eleme volt, s a 2016-os megállapodás rendelkezett róla. Ezért a Waberer’s felirat, hiába új a tulajdonos, még mindig több mint 3500 teherautón látható. A márkanév használatát érintő felmondás a logó egyéb elemeit (nap, színek és a szlogen) ugyanakkor nem érinti. A társaság a névváltásra rendelkezésre álló három évet bőven elegendőnek tartja arra, hogy a kapcsolódó költségeket optimalizálni tudja.

A teljes cikket a Világgazdaság hétfői számában olvashatja


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »