Két és fél millióért bérelnek irodát Matolcsyék New Yorkban

Manhattanben, a Brown Brothers Harriman felhőkarcolóban havi 9895 dollárért, azaz mintegy 2,5 millió forintért bérel irodát a Magyar Nemzeti Bank, külföldi terjeszkedésének részeként – derül ki a HVG csütörtöki számában megjelent cikkének előzeteséből.

A lap megjegyzi, a szakmai alapon erősen megkérdőjelezhető külföldi irodahálózat helyiségei Hamburgban havi 6494 euróba, Párizsban 8988 euróba, Rómában 6575 euróba kerül, az alkalmazottak pedig 2300-2500 euró közötti fizetést kapnak.

A HVG kérésére a jegybank elküldte azokat a hasznosnak minősített anyagokat, amelyeket a kirendeltségek készítettek, ezek többsége azonban kimerül a helyi sajtófigyelésben.

http://mno.hu/

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy Párizsban, Rómában és Hamburgban is van irodája az MNB-nek. A közérdekűadat-igénylésünkre érkezett jegybanki válaszból tavaly kiderült, hogy akkor havonta 15,5 millió forintot költött külföldi irodáinak fenntartására az MNB.

A Világgazdaság alapján a héten írtuk meg, hogy a napokban megnyílik a jegybank New York-i kapcsolattartó irodája, miután megkapta az utolsó adminisztratív jóváhagyást az amerikai külügyminisztériumtól. A lapnak Horváth Marcell, az MNB nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója akkor azt mondta, hogy bár felgyorsult világunkban a digitális fejlődésnek köszönhetően már sok minden megoldható telekommunikációs eszközökkel, a személyes kapcsolatok fontossága és jelentősége azonban továbbra is megkerülhetetlen.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »