Két hete maradt Merkelnek

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) értesülései szerint pusztán hetek kérdése, hogy mikor nyújtanak be bizalmatlansági indítványt Angel Merkel ellen. A legfrissebb hírek szerint a bajor, konzervatív CSU politikusai még a hónap vége előtt valószínűsíthetően benyújtják bizalmatlansági indítványukat a kancellárral szemben.

A párton belüli komoly elégedetlenség uralkodik, több, prominens német jogi szereplő is nyíltan alkotmányellenesnek nevezte a kancellár tevékenységét. Több német állampolgár feljelentette a kancellárt, arra hivatkozva, hogy indokolatlanul engedett be több mint másfél millió migránst dokumentumok nélkül német területre.

Ráadásul Merkel saját pártjának, a CDU-nak a főtitkára naponta deportálna legalább ezer bevándorlót, akinek már visszautasították a kérelmét, míg a kancellár szerint ez nem járható út. Egyre komolyabbak a párton belüli törésvonalak. Miküzben a legutóbbi mérések szerint drasztikusan zuhant az elégedettség − alig egy hónap alatt 59 százalékról 39-re – Merkel a menekültválsággal kapcsolatos tevékenységével is.

A német lakosok hetven százaléka tart attól, hogy meg fog nőni az országban a bűnözés. Eközben a nemzetközi megítélése sem olyan fényes már az uniónak sem, amely egyeneságon kötődik Angela Merkel személyéhez. Többek között a franciák és az angolok is többször szóvá tették, hogy miért nem engedték Görögországnak a kiválást. Ugyanis a görög adósságfinanszírozást felesleges tehernek látják a tagállamok.

(888.hu)


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »