Kétmilliárdos fejlesztés Szarvason

Kétmilliárdos fejlesztés Szarvason

Közel kétmilliárd forintból fejlesztette termelését a Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., a cég az IKEA egyik lámpacsaládjának kizárólagos gyártójává válik a projekt révén.

Csébits Ferenc vezérigazgató a keddi szarvasi sajtótájékoztatón elmondta, a fejlesztéssel közel 200 új munkahelyet teremtenek Szarvason. A beruházásnak köszönhetően jövőre a 2016-os kétszeresére bővülhet a termelés.

Gáspár Gergely kereskedelmi igazgató a projektről szólva kifejtette, a 100 százalékig magyar tulajdonban lévő vállalat 1996-ban kötött partnerségi megállapodást a svéd bútorkereskedő óriásvállalattal, az IKEA-val. A közelmúltban pályáztak a cég egyik lámpacsaládjának egyedüli gyártására, amely az egyik legösszetettebb lámpa a kínálatban, mintegy 40 alkatrészből áll.

A gyártást egy kínai vállalattól veszik át, számításaik szerint nyáron már a cég lesz a termék kizárólagos beszállítója az IKEA-nak.

Jelenleg heti 20 ezer darab lámpát készítenek, de a gyártás átvétele után évi 1 millió lámpa értékesítését tervezik – tette hozzá.

A vállalat a beruházás során 4 ezer négyzetméter üzemterületet újított fel, amelyből 2500 négyzetméter termelési terület. Csaknem 30 gépet, fröccsöntő berendezéseket, adagoló- és szárítórendszert, új lakkozósort, vákuum fémgőzölő kabint szereztek be; és háromféle új technológiát vezettek be, nagyfokú automatizálást és robotizálást is végrehajtva.

A tervezett 200-ból 120 új munkavállalót már felvettek. Egy részük diplomás, vezető szakember – fejtette ki Gáspár Gergely.

Hozzátette, a beruházás révén a fröccsöntő üzemükben évente minimum 74 millió darab alkatrészt fognak gyártani, árbevétel-növekményük számítások szerint hatmilliárd forint lesz. A kétmilliárd forintos beruházási költség körülbelül 10 százalékát pályázati forrásból, 15 százalékát saját erőből, a fennmaradó részt banki hitelből finanszírozták.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »