Kétségek az Iván díjazása körül

Olvasom, hogy „Az Andrassew Iván életművének gondozására létrejött civil társaság (tagjai: Bleuer István, Danó Anna, Gyárfás Tamás, Horváth István, Katona József, Karácsony Ágnes, Nagy Péter, Róna Péter, Sárközy Tamás, Tamás Ervin, Várkonyi Tibor) „Ki volt Andrassew Iván?” elnevezéssel pályázatot írnak ki összesen 1 millió forint értékben.” Volt énnekem pár éve egy jó kis írásom az Andrassewről „Égő” címmel. Arra gondoltam, beküldöm. Egy rövid részlet.

„Van ez az iwiw nevezetű, haladó elmebaj. Ismerős-gyűjtögető Lutra-albumféle, ráérősöknek, meg magamutogatóknak.
Megvallom, engem az Andrassew gyerek anno bejelölgetett. Visszaigazoltam. Miért is ne? Egy hülyével több vagy kevesebb, ugyan már, nem mindegy?
Nem is nagyon foglalkoztam az üggyel, teltek az évek-hónapok, mikor hogy-hogynem, ráakadtam az Andrassewnek egy cikkére.
Nem, dehogyis kerestem, az ember Andrassewet nem keres, aztat talál. Véletlenül. Ez akkortájt történt, amikor hazánkban megnőtt a cigányellenesség, és ebbe valahogy pár magyar belehalt.
„A legviccesebb, amit ezen a héten az interneten láttam az az volt, hogy az IWIW-en Sztojka Iván ismerőseinek száma óráról-órára csökkent. Vagyis az ismerősök megijedtek, hogy ezen a közösségi portálon a rendőrség látókörébe kerülhetnek, gyorsan visszavonták ismerősi mivoltukat. (…) Meg kell gondolni, kivel barátkozunk, akár virtuálisan.”
Ezt írta az Iván. Én meg elgondolkodtam: Kell az nekem, hogy az Andrassew ott virítson? Nem azért, hogy ki mit szól? Erre én nagy ívben teszek. De jó az nekem, hogy ott lengedezzék az Andrassew fene humanizmusa meg a csúf, mózesi szakálla az aurámban? És ott elvegyüljön a Knut Hamsunnal, az Apor Péterrel meg a Lovik Károllyal? Kell az nekem?
A profi Pozsonyista már sejti is a csattanót. Töröltem a fickót. Töröltem mint a huzat!”

Hírdetés

Vajon adnak érte 1 milliót? 


Forrás:pozsonyiadam.blogspot.com
Tovább a cikkre »