Kettős robbantás Bagdadban, 26-an meghaltak

Kettős robbantás Bagdadban, 26-an meghaltak

Kettős pokolgépes támadás rázta meg hétfőn hajnalban Bagdadot: az öngyilkos merénylők az al-Tadzsaran téren robbantották fel magukat, a munkába igyekvő civilek között.

Az első hatósági beszámolók még 16 áldozatról szóltak, de az al-Arabíja televízió már 26 halottról és legalább 90 sebesültről tudósított a kelet-bagdadi egészségügyi szolgálat vezetőjére hivatkozva.

A merényleteket még egy terrorszervezet sem vállalta magára, többek szerint azonban az Iszlám Állam állhat a háttérben, ami több hasonló támadást is elkövetett már a területen.

Iraqi Interior Ministry Spokesman Saad Maan: 2 suicide bombers attacked al-Tayaran Square in #Baghdad. 16 killed & 65 wounded.

Security sources indicated that the twin blast targeted workers gathering in the area. pic.twitter.com/BOLq511Rhd— Zaid Benjamin (@zaidbenjamin) 2018. január 15.

Bagdadban ez két nap alatt már a második öngyilkos robbantás. Az erőszakos merényletek azóta szaporodtak meg, hogy az iraki biztonsági erők fokozatosan visszaszerezték az ellenőrzést a korábban a Iszlám Állam által felügyelt városrészekben – a terrorszervezet megmaradt egységei pedig merényletekkel próbálnak feszültséget kelteni.

http://mno.hu/

#Iraq: Number of killed and injured reaches 79 following twin bomb blasts in #Baghdad early morning. pic.twitter.com/0LgMvMXblN— Rudaw English (@RudawEnglish) 2018. január 15.

A helyszínről több, a Twitteren megosztott fotó és videó is készült, a megrázó felvételeken holttestek és sérültek láthatóak, a járókelők pedig a legnagyobb természetességgel sétálnak át a robbantás helyszínén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »