Kezdődik: nigger betolakodók csaptak össze a helyiekkel Rómában

Egy eritreai férfit megkéseltek szerdára virradó éjszaka Róma külvárosában az ott található migránstábor lakói és a helyiek közötti összetűzésben. A tábort a rendőrség felügyeli.

A negyvenéves afrikai férfit a veséjén szúrták meg, nincs életveszélyben. A késelés Róma külvárosában, a Tiburtino-negyedben történt, ahol a Vöröskereszt üzemeltet befogadóközpontot többségében eritreai, szudáni és szomáliai menedékkérők számára. A tábor nyitott, a bevándorlók elhagyhatják azt.

A római ügyészség vizsgálatot indított a történtek tisztázására. A beszámolók ellentmondásosak, az egyértelmű azonban, hogy a tábor lakói és a tábor közelében élő olaszok az utcán összeszólalkoztak, és a vita tettlegességig fajult. Egyes szemtanúk szerint az eritreai kövekkel dobált meg római fiatalokat, akik rokonaikat hívták segítségül, és a verekedésben szúrták meg a férfit.

Más szemtanúk szerint helyi lakosok és migránsok csoportja csapott össze, utóbbiak üvegekkel és botokkal felfegyverkezve. Egy olasz nő azt állította, a migránsok túszul ejtették, és órákig tartották fogva a táborban. A Vöröskereszt illetékesei azt állítják, hogy a tábor területén ilyesmi nem történt.

A külvárosi negyedben a tábort reggel óta az olasz rendőrség őrzi. A helyi olaszok a tábor közelében kisebb csoportokban tiltakoztak a migránsközpont ellen. A sajtónak azt nyilatkozták, hogy a tábor lakói a biztonságot veszélyeztetik.

Szerintük nem kizárólag menedékkérők, hanem illegális bevándorlók is tartózkodnak a táborban.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »