Ki akarják nyírni a devizásokat képviselő ügyvédet, Léhmannt?

Sok devizahiteles képviseletét ellátó siófoki ügyvéd, Léhmann György azt állítja: szervezett eljárás folyik a munkája ellehetetlenítése érdekében. Megfélemlítést és jogellenes kényszerítést emlegetve az ügyben feljelentést is tett.

Összesen 102 ügyben számít arra Léhmann György, hogy legkésőbb szeptember végéig 5 millió forint feletti bírságot szab ki rá a Fővárosi Törvényszék. A siófoki jogász szerint ennek célja, hogy meghátráljon a devizahitelesek által indított perekben.

(Léhmann egyébként csak minimális, a fix kiadást fedező költséget kér ügyfeleitől, így a többmilliós bírságot saját zsebéből kellene kifizetnie, véső soron pedig többezer ügyről van szó.)

Hírdetés

Meggyőződése szerint mindez annak következménye, hogy a bankok néhány hónapja észlelték: sokmilliárd forint jogtalanul elszedett pénzt kell várhatóan visszaadniuk a károsult adósoknak.

Léhmann úgy véli, ha sikerül az adósokat meggyőznie arról, hogy az „adósmentő” törvények minden bizonnyal alkalmazhatatlanok lesznek abban a pillanatban, mihelyt az Európai Bíróság ítéletét meghozzák, akkor a banki jogtalan követelések behajtása megnehezül.

Emiatt – közölte a jogász – alapvető feladatuknak vélik, hogy az általa képviselt perekből bármilyen módon „el legyen tüntetve”.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »