Kiakadt Vona Gábor óvodalátogatásán az Együtt

Kiakadt Vona Gábor óvodalátogatásán az Együtt

Óvodában vállalt önkéntes munkát Vona Gábor, a balos törpepárt politikai pedofíliáról beszél.

Mint ismert, a Jobbik meghirdette az önkéntesség évét, melynek keretében a párt képviselői havi egy napot önkéntes munkával töltenek el, fizetésük 10%-át pedig karitatív célokra ajánlják fel.

Vona Gábor tegnap egy ózdi óvodában végzett önkéntes munkát, erről Facebook-oldalán számolt be.

„A gyermek tiszta lap. A szülők, a pedagógusok és a társadalom felelőssége, hogy mivel írjuk tele. Ma egy ózdi óvodába látogattam feleségemmel együtt az álruhás országjárás keretében, ahol nagyszerű szakemberekkel találkoztunk, akik tisztában vannak a hivatásuk jelentőségével. Ez a mai nap óvóbácsiként szintén nagy élményt és sok tapasztalatot adott. Köszönöm a lehetőséget az intézmény vezetőinek, sok sikert és kellő megbecsülést kívánok minden óvodai dolgozónak! A gyerekeknek pedig nyugodt és szeretetteljes gyermekkort!” – írta.

Az Együtt ezen kiakadt, a törpepárt közleményt adott ki és vizsgálatot követel Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől.

Hírdetés

Az Együtt az MTI-hez – a témában tartott szombati sajtótájékoztatójukat követően – eljuttatott közleményében utalt azokra a sajtóhírekre, amelyek szerint Vona Gábor Ózdon, egy önkormányzati óvodában egy Mátyás királyról szóló mesét olvasott föl gyerekeknek.

„Attól, hogy Ózdnak jobbikos a polgármestere, a város nem lett a Jobbik hűbérbirtoka” – idézte a közlemény Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét, aki úgy fogalmazott: „tűrhetetlen az a politikai pedofília, amit Vona Gábor elkövetett”.

Az Együtt elutasít minden politikai tevékenységet, amelyet közoktatási intézményekben folytatnak akár ellenzéki pártok, akár a kormány képviselői – hangsúlyozta Szigetvári Viktor.

A politikus felszólította a Jobbikot, hagyja abba a gyermekek környezetében folytatott politikai kampányolást, Balog Zoltán minisztertől pedig azt várják, hogy azonnal indítson vizsgálatot az ügyben.

Nem ez az első támadás, mióta a Jobbik politikusai önkéntes munkát végeznek. A kezdeményezéshez egyetlen más párt sem csatlakozott, a baloldali pártok és médiájuk inkább azzal van elfoglalva, hogy ebben a témában is támadják a radikálisok képviselőit.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »