Kijutott a világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott

Kijutott a világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott

Koperben óriási győzelmet aratott a magyar csapat, ötgólos előnyt szerezve a veszprémi visszavágóra. A mostani meccs előtt is az volt a kérdés – ahogy már Szlovéniában is – hogy sikerül-e megállítani, vagy legalább lelassítani a villámgyors szlovénokat.

Az első gól a magyar csapaté volt, ez megadta az alaphangot, 5-4-ig zajlott az egy ide, egy oda játék, ekkor viszont sikerült kivédekezni a szlovén emberelőnyt, a támadásból pedig Hornyák betalált, kettő góllal vezettünk, amiből emberelőnyben rögtön három lett, időt is kértek a szlovénok azonnal.

A félidő végéig folyamatosan vezettünk, néha egy, néha kettő, néha három góllal, kőkemény védekezéssel. Volt olyan időszak, amikor a szlovénok hat percig gólképtelenek voltak.

Később viszont a magyar csapatnak is volt egy hatperces, ínséges időszaka, aminek a vége az lett, hogy egyenlítettek a vendégek. A félidőre még így is előnnyel mehettünk volna, de három másodperccel a vége előtt Blaž Blagotinšek nem hibázott, 12-12 volt a félidő, ami összesítésben ötgólos magyar előnyt jelentett.

Második félidő

A játékrész elején megszerezte a vezetést Szlovénia, de elég hamar tudtunk fordítani, sőt újra két gólos előnybe került a magyar csapat.

A szlovének viszont nem adták fel, a 48. percben már kettővel mentek a vendégek, így összesítésben három gólra apadt az előny, ezután futottunk utánuk, hol egy, hol kettő góllal vezettek.

Három perccel a vége előtt viszont háromra nőtt az előnyük, ami azért már veszélyes közelség volt, viszont kevés idejük volt arra, hogy még hármat szerezzenek úgy, hogy egyet sem kapnak.

Kicsit több mint két perccel a vége előtt Lékai dobott gólt, amire iszonyú nagy szükség volt, majd jött válaszként egy szlovén büntető, később egy kontra, 22-26-nál jártunk már, viszont az idegenben lőtt több gól miatt, még kettőt kellett volna dobniuk.

Végül négy góllal kikaptunk, de őszintén szólva ez senkit nem érdekel.

Kint vagyunk a világbajnokságon.

(címlapfotó: Bodnár Boglárka / MTI)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »