Kilenc holttestet találtak a mexikói Veracruz államban egy teherautóban

Kilenc holttestre bukkantak a mexikói Veracruz államban egy teherautóban – közölte vasárnap a terület kormányzója, aki szerint rivális bandák leszámolása történhetett. Miguel Angel azt mondta, hogy a Xalapa településen talált halottak többségükben egy kábítószerbanda tagjai voltak, amit a testükön talált tetoválások alapján derítettek ki.

Korábban a hatóságok már találtak egy holttestet. A férfi feltehetően a fogva tartóitól történt szökés közben halt meg. A kormányzó szerint nyilvánvaló, hogy később bűnözök közötti összecsapás történt.

A különböző drogbandák közötti leszámolásokban tavaly különösen sokan haltak meg az észak-amerikai országban, elsősorban Veracruz államban. Tavaly novemberben, az előző év, 2016 hasonló időszakához képest, 35 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma. Mexikóban tavaly 12 újságírót is meggyilkoltak meg, közülük négyet Veracruz államban, amit véleménynyilvánítási válságnak tartanak nemzetközi újságíró-szervezetek. Mint megírtuk, még két hét sem telt el az új évből, már megtörtént az első újságíró-gyilkosság. A Riporterek Határok Nélkül (Reporters Without Borders) sajtószervezet egy jelentése szerint Mexikó a világ legveszélyesebb helye az újságírók számára Szíria mellett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »