Kilencszázmillió dolláros főnyeremény várható a lottón

Rekordösszegű, becslések szerint mintegy 900 millió dolláros főnyeremény várható az amerikai Powerball lottón, amelynek számait helyi idő szerint szombat este húzzák ki – közölték New York és Kalifornia állam lottóilletékesei.

2015. november 7. óta – amikor még 40 millió dollárra rúgott a főnyeremény – senkinek sem sikerült eltalálnia a Powerball mind a hat számát. A szerdai húzás óta olyan hatalmas volt az érdeklődés a szerencsejáték iránt, hogy csak New York államban szombat reggel óta óránként 1,7 millió lottózót regisztráltak a kasszáknál. Iowa állam egyes üzleteiben már pénteken elfogytak a szelvények, újakat kellett rendelni – mondták az illetékesek.

Ha a szombat esti húzáson sem találtja el senki az 5+1 számot, jövő szerdán akár 1,3 milliárd dollárra hízhat a főnyeremény. „Soha nem láttunk ilyen nagy összegű jackpotot. Számunkra is új ez az élmény” – mondta Gary Grief, a texasi lottó igazgatója.

Az eddigi legnagyobb jackpot 656 millió dollár volt az Egyesült Államokban, amelyet 2012 márciusában három nyertes vitt el a Mega Millions elnevezésű lottón. A Powerballt az Egyesült Államok 44 tagállamában, valamint a szövetségi területen lévő Washingtonban, továbbá Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken lehet játszani.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »