Kínára figyelnek a piacok

Kínára figyelnek a piacok

Vegyesen kezdték a keddet a piacok, amelyek ma főként Kínára fognak figyelni. Ma még felhős időre van kilátás, de a hét további része már naposabb lesz.

Kedd reggel 7 óra körül vegyesen álltak a főbb ázsiai indexek:

Erősödéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói:

Vegyes kezdés után veszteségbe csúsztak hétfőn a főbb európai tőzsdeindexek:

A páneurópai Stoxx 600 index 0,38 százalék, az FTSE Eurofirst 300 index 0,45 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,25 százalék veszteséggel fejezte be a kereskedést.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) fő mutatója 0,1 százalékkal 38 296 pontra esett hétfőn, meglehetősen alacsony 4,8 milliárd forintos forgalom mellett. Utoljára január 15-én volt ennél alacsonyabb az üzletkötési érték a BÉT-en, akkor 3,9 milliárd forintért cseréltek gazdát a részvények.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára is nőtt kedd reggelre:

A forint árfolyama alig változott reggelre, kevéssel 7 óra előtt így alakult a bankközi devizapiacon:

Az európai fizetőeszköz erősödött reggelre, az euró/dollár kurzus 1,2384 volt.

A legelterjedtebb kriptodeviza, a bitcoin árfolyama a MarketWatch szerint 0,2 százalékkal erősödött kedd reggelre, és kevéssel 7 előtt 8 000 dollár körül mozgott.

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak átmenetileg, rövid időszakokra vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. Kedden estefelé északnyugaton lehet már kevesebb a felhő. Elszórtan várható jobbára kisebb eső, zápor, főként ma délután, este nyugaton, délnyugaton egy-egy zivatar is kialakulhat. Hajnalban nyugaton, később egyre nagyobb területen északira fordul a szél, napközben a Dunántúlon, este északkeleten meg is erősödik. Átmeneti szélerősödés zivatarban is lehet – közölte Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hét eleji felhősebb, változékony, többfelé csapadékos időjárás után a hét további részében többnyire napos, száraz, bár kissé szeles lesz az időjárás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 17 és 23 fok között várható, a Tiszántúlon lehet a melegebb.

Kedden leginkább Ázsiára figyelnek majd a piacok, ugyanis friss GDP-adat jön Kínából, lassulás bekövetkezhet, összeomlást azonban nem várnak az elemzők. Amerikában a márciusi ipari termelési adatokra lesz érdemes odafigyelni.

– mondja Dunai Gábor, az OTP Bank makrogazdasági elemzője.

Rudolf napja van, de ünnepelhetnek a Klárabellák, a Rolfok és a Ziák is.

100 éve született William Holden Oscar-díjas amerikai színész. A díjat A 17-es fogolytáborban nyújtott alakításáért kapta, de szerepelt a Híd a Kwai folyón című filmben is.

Hétfőn Hosszútávú stratégiát szeretne az ágazat címmel új cikkel bővült a Világgazdaság Új ciklus című sorozata is. Ezúttal az építőipar helyzete volt napirenden.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »