Kirohantam Gaudi tárgyalásáról – ami most folyik, az már elviselhetetlen! (Morvai Krisztina közleménye)

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon ellenem 2006 ősze miatt zajló büntetőeljárásban tartott mai tárgyalás (beharangozó itt) kemény, idegőrlő és érzelmeket felkavaró volt. Az általam országgyűlési képviselőként három éve nyilvánosságra hozott gyalázatos ügyészi tett áldozatává vált házaspár vallomása igazolta a történteket.  A valóságbizonyítás így a javamra alakult, perbeszédek november 24-én, ítélet jövő január 5-én. A fő kérdés: a vádlottak padján miért az igazságtételért harcoló nemzeti jogvédő és miért nem a 2006 őszi rendőrterror felelősei ülnek? Meddig tűrjük ezt ? Nemsokára jön a videós összefoglaló.

Krisztina mai közleménye mindent elmond a helyzet abszurditásáról! Köszönöm neki és a támogatóknak a szolidáris kiállást!

Hírdetés

Amikor 1986. március 15-én kimondtam életem legfontosabb mondatát – „A mai nappal magamat az igazság szolgálatába állítom” – nem gondoltam volna, hogy majd lesz egy „rendszerváltás” és azt követően olyan gyalázatos dolgokat fogok megtapasztalni „igazságszolgáltatás” címén, amihez hasonlót a kommunizmus ideje alatt jogászként nem láttam. Amikor Budaházy Györggyel és a többi hazafival és honleánnyal szemben kiszabták a 125 éves fegyházbüntetés ítéletet, már nem tudtam türtőztetni magam, és jogászként, a hallgatóság tagjaként a tárgyalóteremben fakadtam ki a tapasztaltak miatt. Ma – a dübörgő igazságtétel jegyében – Gaudi-Nagy Tamás jogvédő bajtársam ült a vádlottak padján. Mint ismeretes, Gaudi ellen két büntetőeljárás van folyamatban. Az egyikben első fokon felmentették, ennek lényege az volt, hogy a magyar föld megtartása érdekében tüntetést és demonstrációt szervezett, amelynek során az arra sétáló Pásztor István délvidéki politikus vonatkozásában rámutatott, hogy az illetőt – a tüntetésen felsorolt más hazaáruló közéleti személyiségekhez hasonlóan – a magyar nemzet elárulójának tartja és közölte azt is, hogy a jelenlévőknek joguk van elmondani véleményüket Pásztornak. Ezt követően egy láthatóan elmeháborodott hölgy – és szintén erősen zaklatott társa – Pásztor Istvánt leköpte és gyalázkodó szavakkal illette. Az elsőfokú bíróság helyesen megállapította, hogy Gaudi magatartása nem volt bűncselekménynek tekinthető, hiszen ő semmiféle jogellenes magatartásra nem bujtotta fel, nem hívta fel a jelenlévőket.

tovább


Forrás:gaudinagytamas.hu
Tovább a cikkre »