Kitiltotta a rezsibiztos az LMP-t a bizottságból, Szél jogi eszközökkel küzdene

Kitiltotta a rezsibiztos az LMP-t a bizottságból, Szél jogi eszközökkel küzdene

„Németh Szilárd azt üzente: kitiltana a nemzetbiztonsági bizottságból. Pedig ő is tudja, ezt nem teheti meg. Ha mégis megteszik, minden létező jogi eszközt igénybe fogunk venni” – írta közösségi oldalán Szél Bernadett, miután a bizottság fideszes tagja kitilotta az ülésről. Döntését azzal indokolta, hogy az LMP-s politikusok összevissza hazudoztak a nemzeti konzultáció alatt, mindvégig a „Soros-tervet támogatták”, „folyamatos fúrásban voltak”.

Szél Bernadett a Facebookon azt írta: „a fideszes nagy gondolkodó persze ezzel be is ismerte, hogy minden, amit a Soros-hálózatról mondtam, az igaz. És minden, amit ők mondanak róla: hazugság”.

Az LMP társelnöke, a bizottsság tagja hozzáfűzte: „Üzenem az uraknak: tudom, hogy fáj, hogy van a parlament egyik legfontosabb bizottságban olyan képviselő, aki dolgozik, kérdez, és nem hagyja, hogy aljas propagandává süllyesszék a nemzetbiztonságot; de nem fogom hagyni magam: ott leszek az üléseken, és tovább fogok azért dolgozni, hogy minden egyes alkalommal bebizonyítsam: hazudnak.”

Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke megkeresésünkre abszurdnak nevezte Németh Szilárd felvetését. „Jól mutatja a Fidesz és Németh Szilárd demokráciafelfogását ez a javaslat” – fogalmazott a szocialista politikus, leszögezve, hogy Szél Bernadett teljes jogú tagja a bizottságnak, joga van részt venni az ülésein. „A nemzetbiztonsági bizottság tagját nem lehet kizárni egy ülésről semmilyen témában” – fűzte hozzá. Molnár Zsolt ezt csak politikai kommunikációnak tartja, és azt gondolja, éppen azért van szükség kormányváltásra, hogy ne lehessenek ilyen nyilatkozatok.

Németh Szilárd hétfői sajtótájékoztatóján a kérdésre, hogy milyen alapon lehet „kitiltani” a nemzetbiztonsági bizottság üléséről Szél Bernadettet – aki tagja a testületnek –, úgy reagált: nincs kitiltva senki, de azon az ülésen, amelyen a Soros-terv téma lesz, az LMP-s tag nem vehet részt, mert „egészen mást képvisel, mint a magyar érdek”.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »