Kiugróan magas a szavazókedv Hódmezővásárhelyen

Kiugróan magas a szavazókedv Hódmezővásárhelyen

11 óráig a 36 ezer szavazásra jogosult 28 százaléka adta le a voksát. A rendszerváltás óta nem volt ilyen magas az időarányos részvételi arány a városban tartott önkormányzati választásokon. Négy évvel ezelőtt 15 százaléknyian mentek el délelőtt 11-ig. A Miniszterelnökséget vezető miniszter városában egy kormánypárti jelölt és két független méretteti meg magát. Az ellenzéki pártok Márki-Zay Péter mögé álltak be, aki 60% feletti részvétellel lenne elégedett.

Nem sokkal 6 óra után adták le az első szavazók voksukat Hódmezővásárhelyen, ahol időközi polgármester-választást tartanak vasárnap, miután a korábbi vezető, Almási István tavaly decemberben elhunyt.

A Hír TV-nek nyilatkozó Csontos János az elsők között adta le szavazatát. „Én mindig el szoktam jönni szavazni tulajdonképpen. Állampolgári kötelességnek tartom. Azt, hogy kire szavazok, természetesen az én titkom ugye, mert akkor nem volna a szavazás titkos. Meglátjuk, hogy ki lesz” – fogalmazott a férfi.

A városban intenzív kampány zajlott az elmúlt hetekben. Az ellenzék ugyanis beállt egyetlen független jelölt mögé, aki így az amúgy évek óta fideszes fellegvárnak számító városban is megszorongathatja a kormánypárti jelöltet. Azt a fideszes Hegedűs Zoltán is elismerte, hogy nem mindig volt sportszerű az eddigi küzdelem.

– Nagyon sajnálom, hogy ilyen csúnya kampány volt itt Vásárhelyen, de ennek a mai napon vége van.
– Mit szól azokhoz a szórólapokhoz, amelyen Márki-Zay Péter támogatóit név szerint listázták? Van bármi köze…?

Hírdetés

– Én azt tudom, hogy van közöttük olyan, aki az én támogatóm, aki személyesen ma is megkeresett – válaszolta egy újságírói kérdésre a szavazással végző polgármesterjelölt.

Hegedűs Zoltán, miután leadta voksát nem reagált érdemben azokra a hírekre, amelyek alapján elképzelhető, hogy buszoztatják majd a szavazókat a vasárnapi választáson. Célpont című műsorunk derítette ki, hogy a Fidesz szervezetten hajt roma szavazatokra az országgyűlési választáson, a főpróba pedig a mai vásárhelyi voksolás lehet.

„Új híreket mondanak nekem, de mondjuk ez a dolguk , hiszen Hír TV” – válaszolta Hegedűs.

Az ellenzéki jelölt szerint van esély a választáson, Márki-Zay Péter 60 százalék fölötti részvétellel lenne elégedett. Szerinte érthető, hogy a kancelláriaminiszter perrel fenyegeti a Hír TV-t, amiért arról számolt be, hogy a Csongrád megyei fideszesek csalókkal szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért

„Ugyanennek a tévének a kamerája kint volt azon a pénteki lakossági fórumán Lázár Jánosnak, ahol éppen azokat vitték, azokat jelentős számban megzavarni, akiknek a neve is elhangzott ebben a riportban. Tehát valamilyen mértékben máris bizonyítékot szolgáltatott maga Lázár János, hogy ezekkel a bűnözői körökkel neki van, igenis van együttműködése” – fogalmazott a független jelölt.

A 36 818 választásra jogosult hódmezővásárhelyi este 7 óráig adhatja le voksát 50 szavazókörben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »