Kiutasították Magyarországról James Dowsont

Kiutasították Magyarországról James Dowsont

A Belügyminisztérium is megerősítette: a Terrorelhárítási Központ javaslatára kiutasították Magyarországról James Dowson brit állampolgárt, mint nem kívánatos személyt, aki nem is látogathat magyar területre – írta meg a Magyar Narancs.

A lap a közelmúltban értesült arról, hogy Dowson nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarországra, ezért még hetekkel ezelőtt kiutasították. Amikor az érintettet is megkérdezték erről, csak annyit válaszolt a Facebookon az újságírónak: „Te drogoztál?”

Dowson magyarországi feltűnéséről a Narancs számolt be először. Egy Dowsonhoz köthető „lovagrend” Ásotthalmon próbált meg ingatlanprojektet összehozni, ebben Toroczkai László Jobbik-alelnök is segített nekik, de Toroczkai ott volt ennek a szervezetnek egy korábbi zártkörű rendezvényén is. Toroczkai a Narancsnak elismerte, kapcsolatba került James Dowsonnal.

Hírdetés

Dowson azonban nem csak így került közel a Jobbikhoz, írja a lap. A párt egyik területi képviselőjével közösen fotózkodott, de ezt megtette a Betyársereg képviselőivel is. Érdekes, hogy épp a Dowsonhoz köthető budapesti második emeleti lakásba (Teréz krt. 24.) költözött be az épp párttá alakuló Identitesz. Amikor a lap rákérdezett a kapcsolatra, László Balázs Identitesz-vezető azt mondta Dowsonról: „Nagyon értékes embernek tartom, aki az európai önvédelem jegyében nemes tevékenységet folytat. Nekem már az az anyagi támogatás is megtisztelő tőle, hogy kezet ráz velem és elismerősen tekint jobboldali tevékenységünkre.”

A brit férfiről nemrég a New York Times közölt portrécikket, amelyben azt írták: álhíreket és konteókat gyártó portállal szállt be az amerikai elnökválasztásba – természetesen Donald Trump oldalán. Márciusban Magyarországon Soros-ellenes konferenciát szervezett a Dowsonhoz köthető „lovagrend”, és úgy tűnt, ő a Budapesten tábort verő külföldi szélsőjobbos kör központja. Dowson eközben több közép-kelet-európai paramilitáris szervezettel került kapcsolatba. Magyarországon főleg a Magyar Önvédelmi Mozgalom és a Betyársereg társaságát kereste.

James Dowson azonban nem csak Trumppal, de Vlagyimir Putyin hatalmi rendszerével is szimpatizál. Mint korábban nyilatkozta, „Ma Oroszország az egyetlen ország, ahol megértik a tradíció, a hit és a családi értékek fontosságát. Ezeket a multikulturalizmus üldözi, Putyint pedig a világban démonizálják. Ez pedig azért van, mert Putyin a többség érdekét a kisebbségek fölé helyezte.” Dowson ebben az interjúban kifejtette azt is, hogy a rothadó, a liberálisok és a homoszexuálisok romboló befolyása alá került katolikus és protestáns egyházakat csakis a pravoszlávia válthatja meg s egyesítheti újra. Épp ezért „a hagyományos Európa megmentésének” feladata óhatatlanul az oroszokra hárul.

Dowson magát „pravoszláv protestánsként” határozta meg, s azt állította, hogy „inkább meghalok a muszlimokkal harcolva, mint szélütésben egy McDonald’s­ban. Fájdalmas folyamat lesz, de végül épp az iszlám vezet vissza minket Jézushoz. Amikor a vér elönti Európát, az emberek visszatérnek Krisztushoz.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »