Kizárja az MSZP a Márki-Zay ellen induló jelöltet

Kizárja az MSZP a Márki-Zay ellen induló jelöltet

A hódmezővásárhelyi szocialisták megdöbbenve értesültek arról, hogy egyik párttagunk, Hernádi Gyula elindul a februári városi polgármester választáson – írja a HVG.hu a párt közleménye alapján.

A vásárhelyi MSZP korábban döntést hozott arról, hogy a független Márki-Zay Pétert támogatja a választáson. A párt szerint egy újabb jelölt indulása Márki-Zay Péter, a legesélyesebb polgármester-jelölt mellett csak a Fidesznek áll érdekében, „Lázár jelöltjének” – vagyis a fideszes alpolgármesternek – az egyedüli kihívója Márki-Zay.

Azt írták: „ezért az MSZP Hódmezővásárhelyi Szervezete az MSZP alapszabálya értelmében elindítja Hernádi Gyula kizárását a pártból, mivel ő egy érvényes párt-döntéssel szembe menve akadályozza a hódmezővásárhelyi rendszerváltást, a Fidesz legyőzését”.

http://mno.hu/

Korábban a Délmagyar alapján megírtuk, hogy Hernádi Gyula független jelöltként jelezte részvételi szándékát a a február 25-i időközi polgármester-választáson. Hernádi korábban kétszer indult a polgármesterségért MSZP-s színekben, két cikluson át önkormányzati képviselő is volt a megyei jogú városban. Egy telefon inspirálta indulásra Hernádit, akit egy barátja hívott fel azzal, nem hagyhatják cserben a vásárhelyi baloldali érzelmű embereket azzal, hogy nem indítanak egyetlen jelöltet sem.

http://mno.hu/

Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. Február 25-én a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán alpolgármester, független jelöltként pedig Márki-Zay Péter közgazdász indul. A fentiek alapján pedig kérdéses, hogy Hernádi Gyula visszalép-e.

Lázár János kancelláriaminiszter szűkebb pátriájában, Hódmezővásárhelyen akkor élesedett ki a polgármesteri székért folytatott harc, amikor a hét végén Németh László katolikus plébános a helyi lapnak adott nyilatkozatában támadta meg a kiábrándult fideszesként, független jelöltként induló Márki-Zay Pétert, aki a Szent István plébánia egyháztanácsának világi elnöke is. Majd ígéretéhez híven a plébános a mise után a templomban ki is prédikálta, hogy ne Márki-Zayt támogassák a hívek az időközi polgármester-választáson.

http://mno.hu/

Márki-Zay válaszul megtérésre szólította a plébánost, s úgy nyilatkozott, a személye ellen indított támadások – korábban elbocsájtották munkahelyéről, új közterületi kamerát helyeztek el a házához közel – miatt a katolikus egyház tekintélye óriásit csorbult. 

A történteket többen elítélték, nem csupán a helyiek: Beer Miklós püspök is. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »