Klórtartalmú tisztítószert mutattak ki a DM-es bébiételben

Klórtartalmú tisztítószert mutattak ki a DM-es bébiételben

Klórtartalmú tisztítószer maradvány jelenléte miatt visszahívta „Babylove bio eper-málna-alma” gyümölcsös sajátmárkás bébiételét a Drogerie Markt (DM) üzletlánc. A termékkivonás a 2019. júliusi 5-i lejárati idejű, 190 grammos kiszerelésű termékeket érinti – írja közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A tisztítószer-maradványt a termék német ellenőrzése során mutatták ki, az esetről az áruházlánctól és a RASFF nemzetközi riasztási rendszeren keresztül szinte egy időben érkezett tájékoztatás a Nébih-hez – közölte a hivatal. A bébiételből Magyarországon kívül Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába szállítottak.

Az üzletlánc az érintett terméket leszedte a polcokról és visszahívja a fogyasztóktól. A korábban megvásárolt termékeket a DM üzletei visszaveszik.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal felhívja a vásárlók figyelmét arra, hogy ne adják a bébiételt a gyerekeknek. A termék fotóját az érdeklődők elérhetik a Nébih honlapján.

A közleményben úgy tájékoztattak, hogy klórvegyület (klorát) elsősorban az előállítás során felhasznált klóros víz miatt fordulhat elő az élelmiszerekben. Az emberi testben a vér oxigénfelvételének képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »