Kocsis Máté nem fogadja az Auróra miatt érdeklődő amerikai diplomatát

Kocsis Máté nem fogadja az Auróra miatt érdeklődő amerikai diplomatát

Kocsis Mátéval tárgyalt volna az Auróra utcai szórakozóhely bezáratásával kapcsolatban Egyesült Államok helyi nagykövetségének tanácsosa, a józsefvárosi önkormányzat azonban nem túl diplomatikusan utasította el a levélben történő megkeresést.

Jelezték, Kocsis semmilyen módon nem vett részt a hatósági eljárásban, és bíznak benne, hogy hozzá hasonlóan másnak sem áll szándékában befolyásolni az ügymenetet. „Ahogyan azt a nagykövetségnek adott válaszunkban is leírtuk, az ügyben Józsefváros jegyzője az illetékes, ő tud tájékoztatást adni a tanácsosnak, ennek lehetőségét felajánlottuk neki” – idézi az önkormányzat álláspontját a Magyar Idők.

Az Auróra bárhelyiségének bezáratását valóban a jegyző rendelte el, azután, hogy június 9-én rendőrök szállták meg a Soros-támogatással is üzemelő közösségi házat: a nyomozó közel száz vendég 15-öt vittek el, és mindössze pár gramm füvet sikerült lefoglalniuk. A jegyző később lakossági nyomásra záratta be egy évre a bárhelyiséget, mivel több környékbeli lakó állítólag rettegett az itt találkozó bölcsészektől, civil aktivistáktól.

A rendőrség bűnügyi térképe szerint csak május 19. és június 18. között két lopás és egy garázdaság történt az Auróra utcában – a pár lépésre található Népszínház utcában pedig egymást érték a bűncselekmények – a helyieknél valamiért mégsem ez verte ki a biztosítékot, hanem az Auróra gyanúsnak tartott vendégei.

http://mno.hu/

 Az Auróra Közösségi Ház a razzia után azt közölte, „a közösségi teret mintegy 30 rendőr szállta meg, az önkormányzat munkatársaival és a katasztrófavédelemmel közösen érkeztek.

http://mno.hu/

A kivonuló rendőrök magas száma és a hatóságok összehangolt fellépése viszont nem spontán intézkedésre utal, ahogy az sem lehet véletlen, hogy pont egy a kender ipari hasznosítását bemutató rendezvényen történt a razzia. Az intézkedés 14 órán keresztül tartott, mely során minden egyes vendég csak igazoltatás és ruházatának átvizsgálása után hagyhatta el a házat.”

Szintén politikailag irányított akcióra utal, hogy a kormányközeli Pesti Srácok előbb értesült a bárhelyiség bezáratásáról, mint maga a közösségi ház. Azt pedig előzetes figyelmeztetésnek is tekinthették volna a hely üzemeltetői, hogy május 2-án hatvannégy vármegyés radikális különítmény jelent meg náluk, és Stop Operation Soros-feliratú graffitikkel dekorálták ki a klub bejáratát. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »