Kollár magyarázatot vár Érsektől, miért késik az autópályák építése

Kollár magyarázatot vár Érsektől, miért késik az autópályák építése

POZSONY. Az autópálya építési projektek folyamatos elhalasztására és az egyes szakaszok építésének befejezéséhez szükségek költségek növekedésére hívta fel a figyelmet legutóbbi sajtótájékoztatója alkalmával Boris Kollár, a Család vagyunk politikai mozgalom elnöke és Miloš Svrček, a mozgalmon belül a közlekedéssel foglalkozó csoport vezetője.

Kollár szerint a legproblémásabb útszakaszok a D1-es Gombás (Hubová) és Ivachnófalu (Ivachnová), a D3-as Kysuca környéki szakasza, valamint a D4/R7-es pozsonyi körgyűrűt érintő szakasza. „Mi a közös a nevezett három útszakaszban? Elsősorban az, hogy a befejezést mindhárom esetében egyre-másra halasztgatják, a költségeket pedig folyamatosan emelik” – hangsúlyozta Kollár megjegyezve, hogy már három alkalommal szólalt fel a nevezett útszakaszok tárgyában. Hozzátette: arra kéri Érsek Árpád közlekedési minisztert, adjon tájékoztatást a nevezett autópályák állapotáról, illetőleg a befejezés időpontjáról.

Svrček szerint a Gombás-Ivachnófalu közötti szakasz problémája ismert, a Čebra-i alagút bejáratának nyugati oldalán található lejtő deformálódott, földcsuszamlás történt. „Az építkezés folytatása helyett újabb tízmilliókba kerülő szerződés kiegészítést írnak alá, miközben a költségek akár 100 millió euróra is emelkedhetnek” – jegyezte meg Svrček hozzáfűzve, kérdéssel fordulnak a miniszterhez, képes-e szavatolni, hogy további költségemelés a nevezett szakaszon nem történik. A mozgalom továbbá kérte a minisztériumot, tegyék közzé a földtani felmérések eredményeit is.

Szeretnének továbbá választ kapni, hogy arra az időszakra, amíg a kivitelező a munkát nem tudta folytatni, mert a Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) utasítására fel kellett függesztenie, van-e joga kártérítésre. Svrček azt kérte a minisztertől, hogy „amennyiben van joga, a feltételezett költség milyen nagyságrendű, és egyúttal kérjük, hozzák nyilvánosságra az információt”.

„A Rózsahegy (Ružomberok) melletti építkezés az építés alatt álló autópálya szakaszon bekövetkezett hirtelen földcsuszamlás miatt állt le, s ha ez év tavaszán a környezeti hatások értékelése befejeződik, az építkezés tovább folytatódik. A D3-as Zsolna Őrlak (Strážov) – Zsolna Borodnó (Brodno) szakasz az ősszel időben át lett adva, csakúgy, mint a D3-as Csaca (Čadca) – Bukov – Fenyvesszoros (Svrčinovec) szakaszán, vagy a Kassa melletti D1-es szakaszának építése, ahol a munka szintén a tervek szerint halad” – reagált Karolína Ducká, a közlekedési és építésügyi minisztérium szóvivője.

Svrček szerint a következő probléma a D3-as autópálya Kysucán áthaladó szakasza, valamint a D4/R7-es pozsonyi körgyűrű, ahol a befejezés szintén el lett halasztva. A miniszter, ahelyett hogy meghatározná a D3-as autópálya befejezésének kötelező érvényű határidejét, jogi szempontból teljesen jelentéktelen memorandumokat lát el kézjegyével, mint legutóbb a lengyelországi Žywiec városkában.

A Család vagyunk állítása szerint az állam a D4/R7-es körgyűrű esetében rendkívül felelőtlenül járt el. „Ahelyett, hogy az építkezési engedélyt átadta volna a kedvezményezettnek a koncessziós szerződést aláírása előtt, éppen az ellenkezőjét cselekedte” – mondta Svrček rámutatva, miszerint azáltal, hogy az államra nyomás nehezedett, nem tartotta be a terminusokat. A mozgalom szeretné tudni továbbá, hogy pályázatkiíró és a kedvezményezett között volt-e tárgyalás a kiegyenlítéssel kapcsolatban. Amennyiben az állam az építkezési területet nem adta át időben a kedvezményezettnek, Svrček szerint élhet a kiegyenlítés jogával.

A D4/R7 esetében a közlekedési tárca azzal érvelt, miszerint az időpontokat illetően semmiféle halasztásban nem állapodtak meg, mindemellett a miniszter úgy tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a munkák azért haladnak lassabban, mert arra várnak, hogy javuljon az időjárás, s a kedvezményezett azonnal teljes gőzzel építeni kezd.

Ducká szerint az ellenzék igyekszik a témát politikai köntösbe öltöztetni, az általánosan ismert szakmai tényeket bírálja, abból próbál politikai kérdést kreálni.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »