Kölni molesztálás: egyre több áldozat jelentkezik a rendőrségen

A kölni támadásokat követően egyre több áldozat jelentkezik a rendőrségen, eddig több mint százan fordultak a hatóságokhoz – közölte szerdán egy rendőrségi szóvivő.

Az áldozatok mintegy háromnegyede számolt be szexuális bűncselekményről. A nők meghallgatását követően a szóvivő szerint a hatóság világosabb képet kapott a történtekről, sok nő számolt be arról, hogy támadói megfogdosták. Az elkövetőket a rendőrség egyelőre nem azonosította, és a szóvivő szerint a szilveszter éjjelén történtek “összetett jellege” miatt ez “rendkívül nehéz”. Az áldozatok vallomásai alapján bántalmazóik többsége arab vagy észak-afrikai származású lehet.

A rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezer fős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Az áldozatok kétharmada nem kölni, hanem turistaként érkezett a városba.

A rendőrség fellépését a német szövetségi belügyminiszter is élesen bírálta.

“Kiürítik a teret. Aztán ez történik, majd várják a bejelentéseket. Így nem működhet a rendőrség” – jelentette ki Thomas de Maiziere.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »