Konzumidióták verekedtek egy 800 dolláros cipőért, amikor is kiderült, hogy a franciák rasszisták

Konzumidióták verekedtek egy 800 dolláros cipőért, amikor is kiderült, hogy a franciák rasszisták

A Printemps nevű híres párizsi áruházban a Balenciaga bolt előtti sorban állás közben tört ki egy kis perpatvar a kuncsaftok között.

A dulakodók a francia luxusmárka, a Balenciaga cipőboltja előtt álltak a sorban, ahol egy új, az úgy nevezett Triple S nevű modell bemutatásakor tört ki a botrány, amikor egy várakozó befolyásos kínai hölgy elé többen beugrottak a sorban. A nő fia az anyja védelmére kelt, ekkor kezdődött el a dulakodás.

Rövidesen megjelentek a biztonsági őrök, amelynek az lett a vége, hogy a kínai vendégeket kiutasították – de inkább kirángatták – a boltból. Erről egy videofelvétel is készült, amelyen a biztonsági őrök egy kínai kuncsaftot rángatnak. Az alábbi felvétel bejárta a világhálót.

Hírdetés

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239585&hash=835c7f5a6c872eb0&hd=2

Egyes francia médiumok felvetették, hogy gazdag kínai turisták elleni "rasszista indulatai" lehettek az eladóknak, biztonsági őröknek.

Az ügyből óriási botrány lett, a kínai sajtó tele volt az esettel, nagy volt a felháborodás.A Weibo nevű kínai marketingoldalon pedig külön témát hoztak létre amelyben bojkottot hirdettek a Balenciaga ellen a kínai emberek hátrányos megkülönböztetése miatt.

Az ügy végére úgy tűnik pontot tett, hogy mind az áruház, mind a Balenciaga bocsánatot kért az eset miatt.

(Origó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »