Korszerűsítik a budapesti közvilágítást

Több mint egymilliárd forintot fordíthatnak a budapesti közvilágítás korszerűsítésére, amely során mintegy hétezer nagynyomású nátrium lámpatestet korszerű, energiahatékony LED-es világítótestre cserélhetnek – erről a Fővárosi Közgyűlés döntött szerdai ülésén. Határoztak arról is, hogy ismét legyen téli hajléktalanszálló a Rimaszombati úton, továbbá idén 240 millió forinttal támogatják a kiemelt budapesti sportegyesületeket.

A Bagdy Gábor és Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesek által jegyzett előterjesztést 24 igen szavazattal, 5 tartózkodás mellett fogadta el a testület, amely így biztosította a szükséges fedezetet a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. részére a közbeszerzési eljárás megkezdésére.

A közgyűlés a közbeszerzési eljárás eredményes lezárulta után dönthet majd a fővárosi forráshoz kapcsolódó szerződések pontos tartalmáról és végleges összegéről.

Ismét lesz téli hajléktalanszálló a Rimaszombati úton

Idén is várhatóan megnyit a Budapest XI. kerületében, a Rimaszombati úton található volt kollégiumban a téli hajléktalanszálló, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdán döntött arról, hogy egy több mint hatszáz négyzetméteres ingatlanrészt biztosít a célra térítésmentesen a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

A testület egyhangúlag támogatta – a december elsejétől jövő év március 6-ig tartó – ingyenes használatba adást.

Korábban a szeretetszolgálat egy 340 négyzetméteres részen fogadta a rászorulókat, az idén ez a terület 681 négyzetméteresre nő.

A szeretetszolgálat tájékoztatása szerint – mint az elfogadott előterjesztéshez csatolt mellékletben olvasható – a legutóbbi télen 554 hajléktalan embernek tudtak szállást biztosítani a Rimaszombati úti „alacsonyküszöbű krízisférőhelyen”.

Kétszázmilliónál is több jut sportra

Idén 240 millió forinttal támogatják a kiemelt budapesti sportegyesületeket a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése értelmében.

Az utánpótlás-nevelés támogatására az Újpesti Torna Egylet 50 millió forintot, a Ferencvárosi Torna Club és szakosztályai 75 milliót, a Vasas Sport Club 25 milliót, a Budapesti Honvéd Sportegyesület 25 milliót, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest 25 milliót kap. Húsz-húsz millió forinthoz jut a Budapesti Vasutas Sport Klub és a Kőbányai Sport Club.

A támogatásokról szóló javaslatot 26 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadta el a testület.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »