Kósa csak négy év után kezdett gyanakodni!

Kósa csak négy év után kezdett gyanakodni!

„Hiteles a lapunk által közzétett közjegyzői okirat” – ismerte el Kósa Lajos a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter lapunk kérdésére Budapesten, egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Elmondta: az ügy 2012-ben kezdődött, amikor egy volt iskolatársának jó ismerőse, egy hölgy azt állította neki, hogy nagy összegű pénzt fog örökölni Németországból, és tanácsot kért tőle.  

http://mno.hu/

Kósa közölte: a közjegyzői okirat azért készült, mert az ő tanácsára a hölgy részben állampapírokba akarta fektetni az összeget, és ehhez Kósa segítséget ígért. Hozzátette: az évek folyamán az okiratot meg kellett erősíteni, de csak

2016-ban lett neki gyanús, hogy nem is létezik a 4,3 milliárd eurós örökség.

Akkor én ezt lezártam magamban, hogy ez egy szélhámosság, ez egy kamu – mondta a miniszter. 

http://mno.hu/

Kósa arról is beszélt, hogy később jó barátjától, a csengeri polgármestertől hallotta, hogy a hölgy a csengeri önkormányzatnak, az ottani egyháznak is felajánlásokat tett, azonban az ígértekből semmi nem valósult meg, sőt a hölgy számos csengeri magánszemélytől – éppen a nagy örökségre hivatkozva – kölcsönöket kért és kapott. Emiatt az ügyben feljelentés is született, rendőrségi eljárás van folyamatban a csengeri polgármester elmondása szerint.

Miért kellene lemondanom, nem kértem és nem kaptam pénzt, nem vásároltam államkötvényeket, semmi nem történt

– zárta szavait Kósa.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »