Kósa Lajos üzleti köréhez tartozott az 1350 milliárdos csengeri nő

A kormányzati origo.hu hozta le, hogy “Kósa Lajost egy közismert csaló, Szabó Gáborné hamisítványával támadja Simicska Lajos lapja, a Magyar Nemzet”. Matolcsy Ádám lapja arról is írt, hogy a nővel szemben büntetőeljárást folytat a rendőrség csalás miatt.

Miután kiderült, hogy hívják a hölgyet, már nem volt nehéz kideríteni, hogy Szabó Gáborné és Kósa Lajos (üzleti köre között) élő üzleti kapcsolat van.

Emlékezetes botrány volt, hogy Kósa Lajos felesége tavaly tavasszal vett egy olyan céget (Tócó-Pece Kft.) 6 millió forintért, amely több mint 120 millió forintos tőkével bír, miközben évek óta elhanyagolható a forgalma. A céget Fiák Istváné volt, aki amúgy Kósával együtt a Korcsolyaszövetségben is benne van. (Az akkori üzlet értelmében Kósa ezután benyújtott egy olyan törvényjavaslatot, ami a nyugdíjas szövetkezetek létrehozását célozza, és jól járnak vele Fiák munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégei, 450 millió forintot nyertek ezzel. Az érdekeltségi kör csúcsán lévő Horizon2020 Nonprofit Kft. 2017. december 31-ig összesen 5250 ukrán munkavállaló Magyarországon történő foglalkoztatásának elősegítését vállalta a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízása alapján).

De a lényeg itt most Fiák szerepe. Az Opten adatai szerint ugyanis debreceni sportuszoda címére bejegyzett Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.-ben nemcsak a már hivatkozott Szabó Gáborné, illetve Orendi Mihály és Fiár Blanka, hanem egy bizonyos Kis Hal Kft. is tulajdonjoggal bír. A tanácsadó cég viszont már tisztán Fiák István tulajdonában áll, és Fiák Blanka vezeti.

De Csengerről is ismerte egymást Kósa és Szabó Gáborné.

Például a helyi Ady Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója 2016-ban és 2017-ben is kiemelt támogatóként köszöntette Szabó Gábornét és Kósa Lajost.

Tehát egyáltalán nem életszerű, hogy Kósa Lajos már reggel ne tudott volna érdemben reagálni arra, hogy megkeresték őt 1350 milliárd forint kezelésével.

Sőt, a 168óra cikkéből kiderül, a Szabó-házaspárt jól ismerték a településen, és mindenki hallott arról az állítólagos mesés örökségről, melyre hivatkozva hitelt vettek fel a helyiektől is.

A lap információi szerint az asszony férje, a vélelmezhető tettestárs Sz. Gábor ugyanakkor már soha nem adhatja vissza a kölcsönt, helyi forrásaik szerint ugyanis kicsit több mint két hete öngyilkos lett. Feleségét ezt követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói őrizetbe vették. Jelenleg ugyanakkor nem előzetes letartóztatásban, hanem házi őrizetben vár a büntetőeljárás őt érintő következményeire.

Sőt, a Csengeriek furcsállták is, hogy ezzel a sztorival átejthették volna Kósa Lajost.

Az sem tiszta, hogy a fideszes politikus miért nem jelentette fel az őt állítólag évek óta átverő asszonyt, és az is különös, hogy Kósa jogászai már abban a pillanatban miért nem leplezték le a házaspárt, amikor Szabóék megkeresték Kósát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »