Kosárszövetség: nem sért szabályt Csaba királyfi

„Székelyföld nem Románia” feliratú molinót feszítettek ki egy nagyon rövid időre a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapatának szurkolói Bukarestben, mire válaszként Magyarországot és a kovásznai csapatot sértő skandálásoktól lett hangos a Rapid sportcsarnoka az élvonalbeli bajnokság 18. fordulójában rendezett találkozó elején – adja hírül a kronika.ro.

A Mediafax beszámolója szerint a drukkerek közötti incidens eldurvulását a csendőrök közbelépése akadályozta meg, akik mintegy 40 személyt igazoltattak. A hírek szerint a házigazdák oldalán főleg a futballcsapat ultrái álltak, akik bár százával érkeztek az amúgy fokozott biztonsági intézkedések mellett szervezett összecsapásra, a többségük a meccs lefújása előtt távozott. Őket ugyanis nem kimondottan a sport iránti szenvedély vezette a csarnokba, hanem már pénteken lehetett tudni, hogy a múlt hétfői Sepsi–Kolozsvári U bajnoki meccsen történtek miatt mozgósították magukat.

Ismert ugyanis, hogy a kolozsváriak boszniai edzője, Dragan Petricsevics a román himnusz lejátszása után nem engedte tanítványait, hogy hasonló tiszteletadással, egy helyben állva hallgassák végig a székely himnuszt is: utóbbi felcsendülése közben melegíteni küldte játékosait, akiket emiatt hosszasan kifütyültek a Sepsi SIC szurkolói.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »