Közmeghallgatással csitítanák az indulatokat Őcsényben

Őcsényben már 420 ember is helyi népszavazást kezdeményezhet, de nem a migránsügyben tervezik kikérni a lakosság véleményét.

Október 1-jétől már könnyebb lesz helyi népszavazást tartani a Tolna megyei Őcsényben, ugyanis a menekültellenességéről elhíresült község önkormányzata még szeptember 27-én úgy döntött, hogy az eddigi 25 százalék helyett már az őcsényi választópolgárok 20 százaléka is kezdeményezhet helyi népszavazást. Ez mintegy 420 embert jelent. „Véletlen egybeeséséről van szó” – válaszolta lapunk kérésére Fülöp János, Őcsény lemondott polgármestere. Szerinte nem azért született meg a rendelet, hogy könnyebben lehessen migránsügyben vagy a képviselő-testület feloszlatásáról helyi népszavazást tartani. Őcsényben szeptember 25-én este volt az a falugyűlés, ahol a menekültellenes tiltakozás kialakult, mert egy panziós néhány napra elszállásolt volna Magyarországon legálisan, törvényesen tartózkodó menekült családokat, főleg gyerekeket.

Fülöp János a botrány miatt kialakult helyi politikai hangulat miatt lemondott, emiatt december 17-én időközi polgármester-választás lesz. A volt faluvezető azt mondta lapunknak, hogy valószínűleg elindul a választáson, amit szerinte minden bizonnyal meg is fog nyerni. Az induláshoz szükséges ajánlásokat október 24-től lehet gyűjteni. Az indulatok lecsillapodását és a téma kibeszélését elősegítheti, hogy október 30-án közmeghallgatás lesz Őcsényben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »