Közösség elleni uszításért jelentették fel a férfiak kasztrálását javasló harmadvonalbeli "sztárt"

Közösség elleni uszításért jelentették fel a férfiak kasztrálását javasló harmadvonalbeli "sztárt"

Közösség elleni uszításért feljelentették a férfiak kasztrálásának célszerűségét ecsetelő Fábián Anitát, a Jóban Rosszban című szappanopera egykori „sztárját” – értesült a PestiSrácok.hu. A C-kategóriás színésznő ominózus videójában a szexuális zaklatás kapcsán arról értekezett: szerinte az „ivartalanítás lenne a megoldás a bakoknál”. A feljelentő a Fidesz-közeli portálnak elmondta: lépésével azt szeretné elérni, hogy visszaszoruljon az uszító jellegű gyűlöletbeszéd a közéletből.

Szóval egyértelműen az ivartalanítás a megoldás. Ez az én burkolt véleményem. Az ivartalanítás a megoldás, ami a bakokat illeti.

Fordított esetben azonnal darabokra tépte volna a média az elkövető férfit

A PestiSrácok.hunak most a névtelenséget kérő feljelentő úgy nyilatkozott: „Felháborítónak tartom, hogy ilyen férfigyűlölő és uszító kijelentéseket tegyen bárki is nyilvánosan”. Hangsúlyozta: vállalhatatlan, hogy valaki jogi következmények nélkül célozgathasson, uszíthasson a férfiak kasztrálására. Szerinte fordítva ezt korántsem tűrné el senki sem; vagyis ha egy férfi közszereplő beszélne így a nőkről, a média azonnal darabjaira tépné az illetőt. Hangsúlyozta:

Ez az egész eset szégyenteljes módon nem váltott ki jelentősebb reakciót a fősodrású médiából, azonban szerencsére a közösségi médiában és a blogokon férfiak tömegei és sok nő is szót emelt az üzenet ellen, ez pedig óriási eredmény!

A rendőrségi eljárás elindítója megjegyezte: olyan világban hisz, ahol nem a származás, a kor, a nem, a társadalmi osztály vagy a szubkultúra számít valakinek a megítélésében, csakis a cselekedetei. „A férfiakkal szembeni kettős mérce csökkenését, és az uszító jellegű gyűlöletbeszéd egyértelmű visszaszorulását várom a közéletben” – jelezte a feljelentő. Emlékeztetett: olyan lesz a világ, amilyenné azt tesszük, tehát ma óriási a felelősség mindenkin, hagyjuk-e, hogy a szélsőséges ideológiák elhatalmasodjanak rajtunk, és tévutakra vezessék a társadalmat. Ezért mernünk kell felelősen meghúzni azokat a bizonyos határokat a békesség medrében, hogy ne a szélsőségek tolják ki őket. Hozzátette:

Ha ezt naivan rájuk bízzuk, előbb-utóbb saját magukat fogják pusztító özönvízként ránk erőszakolni.

"Nagyon egységesen és intenzíven léptek fel a gyűlöletbeszéd ellen"

Fábián Anita megszólalására a férfiak érdekképviseletére vállalkozó Férfihang Civil Társaság az elsők között reagált. A szervezet elnöke, Csuzi Attila portálnak így nyilatkozott:

Alapcélunk, hogy határt szabjunk a férfiellenes, férfigyűlölő megnyilvánulásoknak a magyar közéletben, ezért természetesen tiltakozásra szólítottuk fel a férfiakat.

Hangsúlyozta, hogy meglepetésükre ilyen felszólításra nem is nagyon volt szükség, mert azok a férfiak, akiknek egyébként nincs túl nagy csoporttudatuk, most nagyon egységesen és intenzíven léptek fel a gyűlöletbeszéd ellen. Így többen is jelezték, rendőrségi bejelentést fognak tenni. Mint kiemelte:

Ez nem csak azt jelezi, hogy Fábián Anita közéleti megszólalása kifejezetten durva volt, és sokakat sértett, hanem azt is, hogy a férfiak az őket érő jelentős társadalmi hátrányok, érdeksérelmek hatására egyre inkább felismerik, hogy egy közös érdekekkel rendelkező identitáscsoportként kell fellépniük problémáik megoldása érdekében.

Az Isztambuli Egyezmény kritikáját is elővették miatta

Csuzi Attila arra is fontosnak tartotta ráirányítani a figyelmet, hogy a szexuális bűncselekmények korántsem olyan gyakoriak, mint ahogyan azt például a „metoo”-kampány vagy más morális pánikot keltő kampányok sugallják. „A Belügyminisztérium hivatalos statisztikái szerint az évente előforduló összes bűncselekmény között a nemi erkölcs elleni bűncselekmények aránya hozzávetőleg 0,2 százalék, így ezek ritkábban fordulnak elő, mint például a robbanóanyaggal való visszaélés” – hangsúlyozta. (A lebukási arány ezeknél a cselekményeknél aligha összehasonlítható –  a szerk.) Szerinte a nem várt, de sikeresen visszautasított szexuális közeledést nem szabad összetéveszteni a zaklatással. Talán a férfi szexualitás és a férfi természet démonizálásának hatására máris egészen mást gondolnak az emberek, de a magyar férfitársadalom megbecsüli és kiemelten védi a nőket.

Nem létezik az az „erőszakkultúra”, amivel egyesek módszeresen riogatják a nőket. Őket arra kérem, ne sértegessék a férfiakat azzal, hogy tévesen általánosítva rossz színben láttatják őket

– mondta Csuzi Attila. A metoo-kampány politikai felhangjairól szót ejtve a civil szervezet elnöke sajnálatosnak nevezte, hogy az elmúlt időszak felfokozott közhangulatát több politikus is arra akarta felhasználni, hogy az Isztambuli Egyezmény ratifikálását követelje. Véleménye szerint az embereket nem tájékoztatták megfelelően erről a súlyosan diszkriminatív egyezményről, amely több mint hatvan ponton különbözteti meg hátrányosan a fiúkat-férfiakat a lányokkal-nőkkel szemben. Az egyezmény kifejezetten csak a lányok-nők védelmére irányoz elő kötelező védelmi intézkedéseket, közintézményeket, holott a kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények áldozatainak 66 százaléka fiú. Ha csak ezen az egyezményen múlik, akkor őket akár kiemelt védelem nélkül is hagyhatja a társadalom.

Csuzi Attila leszögezte:

Magyarországnak ehelyett a diszkriminatív egyezmény helyett olyan egyenjogúságon alapuló törvényekre van szüksége, amelyek nem tesznek különbséget az áldozatok között a nemük alapján.

(Pesti Srácok nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »