Közpénzből gyalázás: bojkott Habony portálja ellen

Közpénzből gyalázás: bojkott Habony portálja ellen

Az MSZP bojkottot hirdetett, Tóbiás József pedig jogi lépéseket tesz a Habony Árpád által tulajdonolt 888.hu hírportál ellen, miután az oldal a hétvégén trágár stílusban közölt cikket Rába Tímeáról és közzétette annak korábbi aktfotóit is. A cikk Tóbiás József szocialista politikus felesége mellett kiskorú lányukról is bemutat fényképet. A főszerkesztő, G. Fodor Gábor korábban úgy határozta meg lapját, hogy céljuk a konfliktuskeltés. A kormányzati hirdetések egy részét hétfőn eltávolították az oldalról.

A hétvégén még a Családbarát ország és az Erzsébet-utalvány kormányzati hirdetések között jelentette meg a Habony Árpád portálja, a 888.hu a Tóbiás József MSZP-elnök családjáról szóló írást. A politikus feleségéről – Rába Tímeáról – készült korábbi aktfotókat „Jó öreg szoci retrópornó” és önkielégítési segédeszköz ajánlással tették közzé. A házaspár 13 éves lányáról pedig a névtelen szerző arról értekezik, hogy: „vitathatatlanul szép, de nem tudják eldönteni, hogy mi lesz rosszabb: ha apja politikai vagy anyja pornófotós nyomdokaiba lép”.

A kommentelők mellett Tóbiás József is reagált, és közleményben tudatta, jogi lépéseket tesz a portál ellen. Gulyás Gergely Fidesz-alelnök a Facebookon határolódott el, és azt írta a cikkről, jó ízlésű embernek a 888-hoz semmi köze nem lehet.

Az ellenzéki pártok a reklámszerződések azonnali felbontását és az eddig elköltött adóforintok hatékony felhasználását követelik a kormánytól és a portáltól.

„Ha G. Fodor Gábor a szexuális frusztrációit kívánja kezeltetni, annak sok módja van. A Századvég Alapítvány nyilván fizeti utána a tb-jogosult állami szakorvosi ellátást, ez rendben van, az azonban nincs, hogy erre a célra a legnagyobb nyilvánosságot és közpénzből üzemeltetett hírportált használ” – közölte Bodnár Zoltán, a Magyar Liberális Párt ügyvivője.

A jobbikos Szilágyi György szerint is elfogadhatatlan a cikk tartalma: „Ha ez közpénzek, közszerepléshez kapcsolódna, akkor igen, egyébként ha a magánélethez kapcsolódik, akkor az nem tartozik sem rám, sem másra ilyen kérdések” – monda.

A szocialisták bojkottra szólítottak fel valamennyi politikai pártot és közszereplőt a 888.hu portállal szemben. „A magyar kormány azonnal mondja fel minden hirdetését ezen a hírportálon, és utasítsa az állami tulajdonban lévő cégeket, hogy nem hirdethetnek a 888.hu-n. Minden állami forintot, minden közpénzt azonnal meg kell vonni ettől a portáltól. Felszólítjuk G. Fodor, hadd ne mondjam: úr, kenyéradó gazdáit, hogy takarítsák el a közéletből ezt a mocskot, amit ők tettek oda. Nem a Magyar Szocialista Párt miatt, hanem Magyarország miatt” – jelentette ki Lukács Zoltán, a párt alelnöke.

Megkérdeztük a cikk tartalmáról Novák Katalint, az Emmi államtitkárát, aki pont azokról az intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót, amelyet a tárcája a 888.hu-n népszerűsít:

– Ön elfogadhatónak tartja, hogy ilyen helyen jelenik meg hirdetés?
– Bocsánat, most itt nem tudunk erre válaszolni. Azok a hirdetések, amelyeket megnyert pályázatok keretében, egy ügynökség által megszerzett felületek, azok a jogszabályok betartásával köttettek meg az én tudomásom szerint, és így lesz a jövőben is.

G. Fodor Gábor vasárnap az interneten értekezett a konzervatív újságírásról. Azt írta: mindenkinek megadja, ami neki jár. A nagyságot értékeli. Az alávalót lenézi. A ribancot annak nevezi, ami. A tehetséget biztatja. Az államférfit tiszteli.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »