Krausz aztán nagyon érti

„A magyar labdarúgás szégyenfoltjait napestig sorolhatnánk. Meg is teszik ezt helyettünk. A megújulásról összehordott hazugságokra már csak a rendszer legodaadóbb hívei nyitottak. Stadionok ide vagy oda – teljes csőd. Szimbolikus értelemben a magyar foci legalsó lépcsőfoka: Andorra. A szó szoros értelemben innen már nincsen lejjebb. Nincsen az a manipulációs rendszer, nincs az a korrupciós mechanizmus, nincsen az a prostituálódott sajtó, amely ezt a katasztrofális helyzetet elleplezhetné. Ám az erkölcsi hanyatlásnak nincsen korlátja.

E jelenség minden árnyalatát megmutatja az MTK kiesése az első osztályból. Új stadion, állami keresztapa (a gázszerelő helyett az államilag delegált „Twitter-huszár” – copyright Csányi S.) reprezentálja az új nemzeti uralkodó osztályt, a felülről kinevezett burzsoáziát, amely kitalálta a futballisták nélküli futballt, akik nem cseleznek, csak zombik módjára futkároznak. Persze az igazságügy, a média, az oktatásügy stb. elfoglalása után, bagatell apróság, hogy a fideszes hatalmi elit eljutott az MTK-ig is. Lenyelték. Erre még csak mozgósítani sem kellett.

A helyi „alkalmazkodók” önkéntesei maguk álltak az új rezsim szolgálatába kék-fehér zászló alatt. Nincs Várszegi, nincs már liberalizmus, nincs már antifasizmus, nincs már baloldal, semmi sincs már, csak az elvtelen szolgalelkűség. A pár száz megmaradt szurkoló hagyományait is elvették… Egy darabig még elvegetálnak a másodosztályban, majd szép csendben kimúlnak… Mint tudjuk, a szép üres stadion is lehet üzlet, sőt jó üzlet. Igaz, előbb-utóbb kiborul az a bizonyos bili, csak késő ne legyen.”

Krausz Tamás: Az MTK elárulása


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »