Kudarc lett az ellenzéki diáktüntetés

A szervezők várakozásaival ellentétben legfeljebb mintegy ezren tüntettek a diákok nevében, mert Orbán Viktor nem állt ki velük vitázni.

A miniszterelnököt a Független Diákparlament hívta vitára, de a kormányfő erre nem reagált. A Deák térről a Parlament elé vonuló demonstrálók „akasszátok fel a királyokat”, „semmit rólunk, nélkülünk”, „szabad ország, szabad oktatás”, „aki ugrál, az a jövő” jelszavakat skandáltak.

A transzparenseken többek között a „Kell a CEU, kell a TASZ, Orbán Viktor korrupt f…sz”, „Orbán nem európai, de Vona sem”, a „Kifelé a papokkal az iskolákból!” feliratok voltak.

Hírdetés

Ellenzéki politikusok is megjelentek, Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Dúró Dóra, valamint Szél Bernadett, az LMP társelnöke szintén részt vett a tüntetésen, ahol feltűnt a Soros-csapathoz tartozó Hálózat a tanszabadságért nevű szervezet táblája is.

A PestiSrácok arról tudósított, hogy a demonstráció pontos célja nem ismert, állítólag azért hívták utcára a középiskolásokat, mert Balog Zoltán emberi­erőforrás-miniszter nem válaszolt a 12 pontos követelésükre.

A portál azonban hozzátette: ez nem igaz, a tárcavezető levélben válaszolt a fiataloknak. A szervezők mozgalmat hirdettek Diák vagyok címmel, a következő tüntetést március 15-re időzítik.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »