Kudarcot vallott az izraeli támogatottságú “Déli Front” offenzíva Szíriában

Kudarcot vallott az izraeli támogatottságú  “Déli Front” offenzíva Szíriában

Egy hét telt el mióta az FSA “Déli Frontja” és az Al-Kaida terrorhálózat tagszervezete a Nuszra Front megindították nagy kiterjedésű offenzívájukat Khirbet Ghazaleh stratégiai fekvésű városa és Daraa tartomány fővárosa ellen; és bebizonyosodott, hogy ez a roham képtelen volt elérni bármilyen jelentős eredményt, mert az elesett vahabita terroristák hullái beborították ezeket a kiemelt körzeteket.

Vasárnap reggel az FSA “Déli Frontja” fegyveresei (az Al-Kaida szövetségesei támogatásával) megrohamozták a Szíriai Arab Hadsereg védelmi állásait Daraa város Al-Manashijah-kerületében azért, hogy nem kevesebb mint két órával később visszavonuljanak miután súlyos veszteségeket szenvedtek és kiégett négy páncélozott járművük az intezív tűzharc során a dél-nyugati peremen.

Egy katonai forrás a tartományi fővárosból közölte, hogy a Szíriai Fegyveres Erők teljesen a kezükben tartják az Al-Wahid ellenőrző pontot miután szombat éjjel kemény összecsapásokat vívtak az FSA “Déli Front” fegyvereseivel.

Hírdetés

Daraa tartomány észak-keleti részén az FSA “Déli Front” már negyedik alkalommal képtelen volt a Szíriai Fegyveres Erők védelmi állásainak áttörésére az elmúlt 6 nap során a kiemelt jelentőségű Khirbet Ghazaleh városnál; a vahabita fegyveresek 18 társukat veszették el vasárnap még az éj leszállta előtt. Ez a város déli stratégiai irányban fekszik a Szíriai Arab Hadsereg 5. Páncélos Hadosztály Parancsnokságának otthont adó Izra településtől, amely a szíriai kormány erőssége.

Eközben a Nuszra Front és az FSA “Déli Front” terrorszervezetek Al-Kunejtra tartományban sem értek el jobb eredményeket, amikor több támadást hajtottak végre Dzsabatha Al-Khaszhab, Al-Hamidijeh, Al-Moshara, és Bejt Dzsin szíriai városok ellen; ezeket a rohamokat a Szíriai Arab Hadsereg 7. Gépesített Hadosztály 90. Dandára, a Fudzs Al-Dzsolan (Golán Ezred) és a Liva Szukkur Al-Kunjetra (Al-Kunjetra Sólymainak Dandára) lojalista hazafias milíciák mind visszaverték. A vahabita terroristák visszahúzódtak az általuk megszállt dél-nyugati területsávra Daraa tartományban és az Izrael által megszállt Golán-fennsíkra.

(Megjegyzés: A térkép piros színnel jelöli  a Szíriai Arab Hadsereg és a kormányhoz hű csoportok által ellenőrzött területet, zölddel a terrorista Nuszra Front és az FSA (Szíriai Szabad Hadsereg) által megszállt területet, és fekete színnel az 1967 óta izraeli megszállás alatt lévő szíriai Golán-fennsíkot.)

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (almasdarnews)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »