Különös kérés a képviselőtől: az újságírók gyújtsanak egy mécsest a rendszer eddigi és leendő áldozataiért

Különös kérés a képviselőtől: az újságírók gyújtsanak egy mécsest a rendszer eddigi és leendő áldozataiért

Az legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője azután tartott sajtótájékoztatót, miután kiderült, az ötöd- és hatodéves orvostanhallgatók 38,1 százaléka már biztosan tudja, hogy a tanulmányai után elhagyja az országot, míg a kint dolgozók 40 százaléka ugyan visszajönne, de csak abban az esetben, ha megváltoznának a hazai feltételek: azaz ha javulna a bérezés és a kórházakban tapasztalható munkakörülmények.

A kormány által bevezetett őszóndíjprogramról Rig Lajos kijelentette, hogy a saját és a szakma álláspontja szerint is megbukott, de a jobbikos politikus amúgy is úgy látja, nem ösztöndíjra van szüksége az orvosoknak, a szakdolgozóknak és a kisegítő személyzetnek, hanem megfelelő bérezésre. Az európai átlagot pedig csak úgy érhetjük el, ha bevezetjük a béruniót – tette hozzá.

És ez nem várhat tovább,

“mert ha hagyjuk elvándorolni az orvosainkat, akkor kiürül a rendszer, és ha kiürül a rendszer, nem fogjuk tudni működtetni az egészségügyet”

– figyelmeztetett Rig Lajos

Azért kérte a politikus minden egyes megjelent sajtódolgozótól, hogy a lelke és a szíve mélyén gyújtson egy mécsest a rendszer áldozataiért, és mindazokért, akik ezután esnek áldozatul.

Rig Lajos ígéretet tett, a Jobbik 2018-as győzelem után azért fog dolgozni, hogy ez a tendencia megforduljon.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »