Küszöbön az apokalipszis?

Küszöbön az apokalipszis?

Húsz évvel halála után Vanga, a vak bolgár jósnő továbbra is sokkolja a világot próféciáival. Az Iszlám Állam létrejöttére, a szíriai polgárháborúra, az európai migránsválságra és az eljövendő 2016-os évre vonatkozó szörnyű jóslatai miatt ismét a világsajtó témájává vált. Jövendölése szerint az idei az apokalipszis előtti utolsó év.

Halála előtt elmondta, hogy a nagy muzulmán háború, amely 2011-ben az arab tavasszal kezdődik, Szíriában fog továbbfejlődni, és 2043-ban római székhellyel fog kialakulni az arab kalifátus. Már 1950-ben azt jósolta, hogy nagy változások lesznek a Föld klímájában, az Északi-sark jégtakarói elolvadnak, megváltozik az északi félteke növény- és állatvilága. Közeli hozzátartozóinak arról is beszélt, hogy nincs messze az apokalipszis, de a vég nem atomtámadásokkal és vegyi fegyverekkel jön el, hanem az „anyatermészet fellázad, és előveszi a saját bibliai fegyvertárát rengések, hurrikánok, árvizek és cunamik formájában. Jó, hogy nem fogunk élni, és látni, hogy bűnhődik meg az emberi gyarlóság.”

A New York Post decemberben arról írt, hogy oda kellett volna figyelni az öreg vak jósasszonynak az Iszlám Állammal kapcsolatos jövendölésére. A brit The Sun napilap Vangát a Balkán Nostradamusának nevezi, aki megjósolta a szeptember 11-i terrortámadást, a 2004 karácsonyának másnapján lecsapó cunamit, a fukusimai atomreaktor 2011-ben bekövetkezett katasztrófáját és a radikális szunnita Iszlám Állam létrejöttét.

Hírdetés

A négy éve polgárháború sújtotta Szíriáról úgy nyilatkozott: „A világvége Szíriából fog elindulni, mivel ott alakult ki a világrend, így ott kell megváltoznia. Ott, ahol Káin megölte Ábelt. Erről a testvérgyilkosságról szó esik mindhárom világvallásban: a judaizmusban, az iszlámban és a kereszténységben.” Azt is hozzátette, hogy Szíria térdre fog kényszerülni a győztes előtt, de „nem az lesz a győztes, aki meghódítja”.

Oroszországban Vanga még mindig nagy népszerűségnek örvend, az ország vezető politikusai még a szovjet korszakban is szoros kapcsolatot tartottak a bolgár jövendőmondóval, sőt fontos döntéseikkor tekintetbe vették figyelmeztetéseit. Néhány orosz sajtóorgánum saját forrásokra hivatkozva arról cikkezett, tudomása volt arról, hogy a jóslat szerint melyik európai ország milyen módon fog elpusztulni. A jósnő említést tett arról is, hogy a muzulmán fél a háborúban vegyi fegyvereket vet majd be, melynek következtében Európa teljesen ki fog halni. A Globalist hírportál közben azt írta, nem kizárt, hogy a próféciák esetleg Líbiáról szólnak. A nyugatiak információi szerint ugyanis az észak-afrikai országban megközelítőleg tíz tonna mustárgázt tárolnak. Ezt az erős mérget először az első világháborúban vetették be, s a mintegy 12 ezer tonna mérgező anyag négyszázezer emberben tett kárt.

Több ausztrál lap összegzésében megállapítja, hogy a Balkán Nostradamusa jóslatainak 85 százaléka valósult meg ötven év alatt. S amíg a pravoszláv egyház egyes vezetői „sátáni fenoménnek” nevezik, addig a bolgárok és az oroszok döntő többsége szentként tiszteli.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2015. 12. 31.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »