Kútba dobta megunt feleségét, 18 év után bukott le

Előre kitervelten ,különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal vádolt a Pest Megyei Főügyészség egy férfire, aki a gyanú szerint 1999 februárjában megölte feleségét.

A vádlott az 1990-es években a feleségével, a bűnügy sértettjével és gyermekeikkel Budakalászon élt. Házasságuk az idő során megromlott, az asszony italozni kezdett. A férfi szabadulni akart a kapcsolatukból. Eldöntötte, hogy a feleségét megöli, a gyilkosságot pedig balesetnek álcázza.

 1999-ben egy februári délelőttön a férfi a házuk udvarán álló kúthoz vezette részeg feleségét; a nőt váratlanul a mélybe lökte, a kutat lefedte és a segítségért kiáltó sértettet sorsára hagyta.

 A férfi másnap reggel értesítette a tűzoltóságot azzal, hogy a felesége kútba fulladt.

A haláleset kapcsán akkor lefolytatott vizsgálat nem állapított meg idegenkezűséget.

 A 18 évvel később előkerült bizonyítékok viszont férfi terhére előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének gyanúját alapozzák meg – állítja a vádhatóság.

 Érdeklődtünk a főügyészségnél, hogy milyen jellegű bizonyítékokat említenek vádiratukban de Gyugyi Csilla szóvivő a jelenleg is zajló a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket.

Így az sem derült ki, hogy a kút fedőeleme a káván volt a tűzoltók érkezésekor, vagy sem – ha előbbi történt, az még furcsábbá teszi a történteket, hiszen a kútba zuhanó asszony nyilvánvalóan nem húzhatta magára a fedőt.

 A férfit jelenleg kétszeresen is minősített emberöléssel vádolják, és 20 évig vagy akár életfogytiglanig tartó szabadságvesztésre számíthat.

A bűncselekmény súlya és nagy büntetési tétel miatt a vádhatóság kérte előzetes letartóztatásának elrendelését is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »