Lánczi: Soros György harcba szólít

A Századvég vezetője szerint kényszerhelyzetben van az ellenzék, hogy valamiféle megállapodás jöjjön létre a választásokig. Ezt az összefogást vetíti előre a Fidesz által indított plakátkampány, amelyből az is kiderül: a határzár lebontására szövetkezik az ellenzék.

Az ellenzéki pártok feladták a kormányváltás, és inkább egymás kárára próbálnak pozíciót foglalni – állította Lánczi Tamás, a Századvég vezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Hozzátette, „a játéknak az is a része, hogy megpróbálják magukat nagyobbnak mutatni és az ellenzéki szavazókat magukhoz csábítani”.

Úgy gondolják, azzal lehet a leghatékonyabban megszólítani az ellenzéki szavazókat, ha „még durvábbak és könyörtelenebbek, és egymást túllicitálva még nagyobbat ütnek a kormánypárton” – mondta. Ez nem a kormánnyal szembeni, hanem sokkal inkább a többi párttal szembeni politizálás – fűzte hozzá.

Kényszerhelyzetben van az ellenzék, két hónappal a választások ellőtt még nincs semmilyen megállapodás, nem lehet látni, milyen formációban indulnak a választásokon – szögezte le a műsorban a szakértő. Lánczi Tamás szerint az ellenzék rosszabb formában van mind támogatottságban, mind a megegyezési struktúrában, mint négy évvel ezelőtt. Ez a helyzet egyértelműen a DK-nak kedvez, Gyurcsány Ferenc képes volt megállapodást kötni a szocialistákkal, és növelni a szavazótáborát – emelte ki.

A Fidesz által indított plakátkampánnyal kapcsolatban úgy fogalmazott, a kormánypárt arra számít, hogy az ellenzéki oldalon létre fog jönni valamilyen megállapodás, amelyet megpróbálnak majd titokban tartani. A plakátokon már előre megmutatja a Fidesz, hogy a határzár lebontása érdekében jön létre majd ez az összefogás – hangsúlyozta a szakértő.

Lánczi Tamás szerint: „Soros György kétségbe van esve, hogy pártjai nem teljesítenek jól, és most harcba szólítja a világ közvéleményét feltüzelve az embereket, hogy Magyarországra figyeljenek. Ki kell kényszerítenie a kormányváltást Magyarországon és rábírni az ellenzéki pártokat, hogy összefogjanak.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »