László Petrát és "áldozatát" is megkereste egy német lap – és kiderült, hogy még mindig Oszamát kellene sajnálni

László Petrát és "áldozatát" is megkereste egy német lap – és kiderült, hogy még mindig Oszamát kellene sajnálni

Figyelemre méltó cikket közölt a napokban a Süddeutsche Zeitung, amelynek szerzője a migránsválság egyik szimbolikus pillanatának három főszereplőjét kereste fel két évvel a történtek után: László Petrát, a hazánkba betörés során földre eső illegális bevándorlót (a cikkről beszámoló HVG még mindig "a gyerekével együtt földre vitt Osama Hohsen"-ről hazudozik, holott már nem csak ott tartunk, hogy még a 444 szerint sem volt gáncsolás, hanem mára bíróság mondta ki ugyanezt), valamint az esetet rögzítő német riportert.

A cikk három tételmondatot emel ki a szereplőktől:

Ezt a boszorkányüldözést nem érdemeltem – mondja László Petra.

Bár csak ne lett volna videófelvétel az esetről – mondja Osama Mohsen.

Minden nap Röszkére gondolok – mondja Stephan Richter.

A német RTL riporterének a története egyszerű. Három hónapot töltött a balkáni útvonalon az RTL Nachrichten című híradót tudósítva, és mivel azon a sorsszerű napon operatőre távol volt tőle, maga vette fel a betolakodók áttörésének pillanatát mobiltelefonjával. A videót kitette a Twitterre, de csak este vette észre, hogy a felvétel önálló életre kelt. Mások szúrták ugyanis ki László Petra rúgását. Miután más felvételek is előkerültek, amelyeken az N1TV akkori operatőre a rárontó vadakkal szemben tettlegessé válik, "az internet népe ki is mondta a megfellebbezhetetlen ítéletet László felett".

A cikkíró szerint a 10 másodperces jelenetsorral két élet is gyökeresen megváltozott. A Süddeutsche leírja, hogy a magyar nő életét miként rúgta fel az általa 2015 szeptemberében "öntudatlan, félelem szülte pánikreakcióként" leírt tettlegesség. A hozzászólók egy személyben voltak ügyészek, bírók és ítéletvégrehajtók. A lap írásán érezni lehet a megdöbbenést, hogy a magyar rendőrség a nyilvánosság számára videót közölt a magyar nő előállításáról a halálos fenyegetések fényében.

László Petra a cikk szerzőjének hosszan és részletesen mesélte el, mi mindent szenvedett el az elmúlt két évben. Például anyósa halálát követően sem merte elhagyni otthonát. De amikor az "áldozata" iránt kéne együttérzést mutatnia, akkor az nem megy neki – méltatlankodnak liberálisék.

Két éve még csupa nagybetűvel kért bocsánatot a Magyar Nemzet hasábjain megjelent levelében, ma már nincs újabb megbánás, vagy üzenete Mohsennek. Szerinte a férfi amúgy élvezi az új életet.

"Ő nyert, én vesztettem" – így látja László Petra a röszkei találkozását Mohsennel.

Olvashatunk ezt követően olyan mondatokat is, amelyek szerint László ma már úgy érzi, hogy valahol ő a hazáját védte, és ártatlannak tartja magát. Férje pedig azt állítja, hogy Mohsen valószínűleg terrorista volt korábban. (Ezt nem ő találta ki, lásd pl. itt – a szerk.)

A cikk megállapítja, hogy László Petra és férje számára "mindig mások a felelősek". (És valóban: nem ők mentek Szíriába rendőrökre és operatőrökre támadni – a szerk.) A nő anyagi zuhanását pedig megállította a Magyar Demokrata, amely munkát adott számára, politikamentes klipeket készít az online-kiadásnak.

A cikk persze meglátogatta Mohsent is, és már jön is a migránssajnáltatás: kiderül, hogy "a nyertes" élete nem ért véget a sajtóban bemutatott madridi happy enddel. A spanyol munkáról ugyanis kiderült, hogy csak a gazdag támogatójának hazai PR-ját szolgálja.

Szegény Mohsen valójában csapdába került Madridban, a munkáját már elvették, most a lakásból is ki kell költöznie. Ő pedig minden nap azt várja, hogy valahol újra találkozhasson Törökországban rekedt feleségével és lányával…

Korábban írtuk: Azt hittük, tehetségének köszönheti sikerét, de csendben megváltak a László Petra mellett hasra vágódó szír fociedzőtől


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »