Lavrov: a nemzetközi jogrend leértékelődése miatt fegyverkeznek az országok – Moszkva tiszteletben tartja Ukrajna területi integritását

Egyre több ország döntött úgy, hogy szuverenitásának védelmében növeli katonai erejét a nemzetközi jogrend leértékelődése miatt – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfői moszkvai évértékelő sajtóértekezletén.

Az orosz diplomácia vezetője kijelentette, hogy Moszkva az iráni nukleáris programról megkötött nemzetközi megállapodás megőrzésére, valamint az Izrael és a palesztinok körül kialakult helyzet normalizálására fog törekedni.

Hangsúlyozta, hogy a szíriai kormány és az ellenzéki erők bevonásával január végén Szocsiba tervezett konferencia célja az ENSZ égisze alatt megkezdett genfi rendezési folyamat előmozdítása lesz.

Moszkva tiszteletben tartja a krími referendum utáni ukrán területi integritást

Oroszország Ukrajna területének a krími referendum nyomán létrejött integritását kész tiszteletben tartani – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfői moszkvai sajtóértekezletén.

„Ukrajna területi épségét továbbra is tiszteletben tartjuk azon határok között, amelyek a krími referendum és a Krímnek az Oroszországgal való újraegyesítése után jöttek létre” – mondta.

Oroszország a félszigetet 2014-ben csatolta vissza, amit az ENSZ-tagállamok túlnyomó többség nem ismert el.

Az ukrajnai konfliktusról szólva Lavrov úgy vélekedett, hogy a rendezést gátolja a helyzet átpolitizálása, valamint az, hogy a Nyugat annak ellenére is támogatja Kijevet, hogy az nem hajtja végre a minszki megállapodásokat.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »