Lázár feljelentést tervez a Célpont tényfeltáró riportja miatt

Lázár feljelentést tervez a Célpont tényfeltáró riportja miatt

A feltételezett szavazatvásárlás kivizsgálását követeli az ellenzék, az LMP miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor a független igazságszolgáltatás hiányára hívta fel a figyelmet. A kancelláriaminiszter feljelentést tervez a tényfeltáró riport és cikk miatt. A külügyminiszter is az újságírók, nem pedig a riportban szereplő fideszesek és a költségvetési csalásban érintett roma vezetők felelősségét firtatta.

„Látszik, hogy kampány van, mert azért a fantáziák meglódulnak, úgy látom.”

Így kommentálta a Célpont által bemutatott bűncselekményt a külügyminiszter. Szijjártó Péter a bizonyítékokat kérte számon, a szavazatvásárlási ügyben megnevezett személyeket pedig arra biztatta: pereljenek.

– Hát, ha valaki ilyen súlyos állítást tesz, akkor tegyen mögé bizonyítékokat, és viselje a szavainak a súlyát, meg a felelősségét. Nyilvánvalóan akiket most méltatlanul megvádoltak, azok majd a szükséges jogi lépéseket megteszik, hogy ilyen többet ne történjen – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter.

Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta: ők is tesznek jogi lépéseket, amennyiben a riport alapján úgy látják, szükség van erre. Egyelőre vizsgálják az ügyet.

Hírdetés

– Folyamatosan éri a Fideszt az a vád, hogy gyakorlatilag szavazatvásárlást végez, és volt is több olyan eset, amikor ezt sikerült bizonyítani. Még egyszer mondom, meg fogjuk nézni a felvételeket, és megnézzük azt, hogy ezek a vádak mennyire megalapozottak és mennyire bizonyíthatóak. Én azt gondolom, hogy senkinek nem okozna meglepetést, hogyha valóban a Fidesz gyakorlatilag egy választási csalásra és szavazatvásárlásra készülne – reagált Karácsony Gergely.

A DK szóvivője arra hívta fel a figyelmet: nem ez az elő eset, hogy a Fidesz bűnözői körökkel fog össze, hiszen a Nemzeti Választási Irodánál megjelenő kopaszokról is kiderült bűnözői múltjuk.

– A Fidesz a szokásos nemtelen eszközöket veti be a választási győzelem érdekében. És szeretnénk jelezni, hogy ezek az emberek, akik bűnözőket vesznek igénybe, maguk is bűnözők, és azt gondoljuk, hogy az Orbán-kormány nem fogja megúszni az elszámoltatást – emelte ki Gréczy Zsolt.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint az ügy megmutatja, milyen fontos, hogy a választókörökben legyenek ellenzéki és független megfigyelők április 8-án.

– Nagyon aggódom az április 8-ai választások tisztasága miatt. Egyre több olyan előjel van, ami azt mutatja, hogy a Fidesznek semmi sem drága ezzel kapcsolatban. Nyilván az lenne a legfontosabb, hogyha elvégeznék a nyomozóhatóságok a dolgukat evvel kapcsolatban – mondta Szél Bernadett, hozzátéve: az LMP kormányra kerülése esetén független lenne az igazságszolgáltatás, és időben felgöngyölítenék az ilyen eseteket.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »