Lázár közbenjárásában bíznak a károsultak

Lázár Jánoson keresztül kérik a magyar állam segítségét a Szeviép-károsultak. Szabó Bálint, a kifizetetlen vállalkozókat képviselő jogász kiáltványban fordult a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez.

A károsultak a csőd elkerülése érdekében azt kérik, hogy az állam vásárolja fel a Szeviéppel szembeni követeléseiket. A követelések ellenértékét a csődbűntett miatt megvádolt egykori tulajdonosok hárommilliárd forint értékű, zárolt magánvagyonából kaphatná vissza az állam – már amennyiben elmarasztaló ítélet születik az évek óta tartó büntetőeljárásban.

„A Szeviép-ügyben közel félezer vállalkozónak lopták el nyolc és fél milliárd forintját. És a bűncselekmény elkövetését követően nyolc évvel azt kérjük a mindenkori magyar állam képviselőjétől, jelesül a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy legyen szíves közbenjárni annak érdekében, hogy a károsultak, a talpon maradt közel száz károsult egymilliárd forintos munkájának értékét kifizesse valaki. Azt kérjük, hogy a magyar állam legyen a kártalanító, és aztán a büntetőeljárásban a bűnelkövetőkön hajtsa be ezt a pénzt” – mondta Szabó Bálint.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »