Lázárnak „bűzlik valami” az állami erdők körül

Lázárnak „bűzlik valami” az állami erdők körül

Nem tervezi a kormány a tűzifa árának csökkentését – jelentette ki Lázár János egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elmondta: „bűzlik” neki valami az állami erdők körül, de még „nem engedték neki, hogy hozzányúljon” a témához. Lakossági kérdésre válaszolva a Fidesz által ígért 13. és 14. havi nyugdíjról azt mondta: nem volt jó ötlet ígérni.

Százmilliárd forintos bevétel mellett csak egymilliárd forint hasznot termel az államnak a kétmillió hektáros erdővagyon, amit kevésnek tart Lázár János. A miniszter egy lakossági fórumon arról beszélt: az állami erdőkben és a több szociális alapú tüzelőben látja a megoldást a drága tűzifára.

Ha valaki százmilliárd forintos árbevétellel egymilliárd forintos eredményt tud elérni mint vállalkozó, az szerintem gyorsan hagyja abba a vállalkozás. Valami nekem ott régóta bűzlik, de még nem engedték, hogy hozzányúljak, mármint az erdőgazdaságokhoz, mert számos érdek csap ottan össze. Na, most ezt tegyük félre. Én azt gondolom, hogy az állami erdőkből – itt a Dél-Alföldön is van állami erdőgazdaság, itt a Tisza-ártere rengeteg fakitermelés zajlik – ezt nem biztos, hogy értékesíteni kell, hanem szociális alapon kell kiosztani – véli a kancelláriaminiszter.

Hírdetés

A 13. havi nyugdíjat nem ígért Lázár János, de hangsúlyozta: a kormány Erzsébet-utalványokkal és nyugdíjprémiummal támogatja az időseket.

– Először azoknak a fejét kell betörnünk, akik elvették a 13. havi nyugdíjat. Talán kezdjük ezzel. Az sem biztos, hogy jó ötlet volt, hogy valaki 14. havi nyugdíjat ígért akkor.- Önök voltak.- Tudom, hát azért mondom. Ismerem a saját pártom programjait, valamit én írtam bele. Ezt nem. 13. havi nyugdíj elvétele nem volt egy bölcs dolog. Kérdés az, hogy 2010 után lépésről-lépésre valamit vissza lehet-e adni.

Lázár János emlékeztetett: a Fidesz 2002-ben részben az akkor bevezetett sávos nyugdíjemelés miatt veszítette el a választást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »