Lebuktak a Jobbik ellen Debrecenben tüntetők

Lebuktak a Jobbik ellen Debrecenben tüntetők

Kirúgták a Jobbikból, mert a Népszabadságnak szivárogtatott, most a Ripost tanúja. Sokatmondó karrier. Továbbra is ezer fokon égnek az “álnokság és hazugság” harcosai.

Nemrég a Jobbik sajtó-helyreigazítási pert indított a Ripost nevű kormánylap ellen az egyik lejárató cikkük miatt. Ebben önmagában nincs már semmi különös, hiszen a magukat érthetetlen okból kifolyólag sajtóorgánumnak nevező társaságnál nem szokás igazat írni a nemzeti pártról, mondhatnánk ez a Habony Művek egyik alapelve.

A per tárgya most nem is annyira lényeges (a Jobbik természetesen megnyerte a pert), annál inkább a Ripost által beidézni kívánt tanúk személye. Ők ugyanis nemrég Debrecenben szerveztek tüntetést a Jobbik ellen, ezzel is bizonyítva a kormány iránti hűségüket. A társaság egyébként meglehetősen érdekes összetételű: egyikük, Ulics Erika azért lett kirúgva a Jobbikból, mert a Népszabadságnak szivárogtatott ki belső információkat a pártról, másikuk, Varanyi Sándor korábbi önkormányzati képviselő pedig a debreceni DK-val ápol remek kapcsolatot. (A társaság harmadik tagja Varanyi Sándor felesége, de ő kevéssé lényeges személy. A szerk.)

Hírdetés

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Idén januárban újabb pert indított a Jobbik, Dömötör Csaba fideszes államtitkár ellen, aki a fent említett Ripost cikkre hivatkozva tett gusztustalan kijelentéseket a Parlamentben. Ez már önmagában is sokatmondó, hogy egy államtitkár egy ilyen lapból informálódik, ám, hogy állítását bizonyítsa, ő is tanúkat kívánt beidéztetni a bíróságra: láss csodát, az államtitkár úr is a “hiteles” debreceni triumvirátust nevezte meg, akikkel már feltehetően ő is remek kapcsolatot ápol.

Sajtókörökben gyakori téma, hogy az ilyen lejárató cikkek Rogán Antal minisztériumában születnek, majd kiadják valamelyik eltartott szennylapjuknak, hogy indítsák el a hazugság-hadjáratot. A fenti eset egyértelműen alátámasztja, hogy a Ripost a propagandaminisztérium irányítása alatt áll, de látható, hogy a Lokál-888-Pestisrácok-TV2-Origó-Magyar Idők csapat is ide tartozik.

(alfahir.hu nyomán)


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »