Ledobja láncait a SET Group

Ledobja láncait a SET Group

Rendezte a számlát a SET Group, ezért részvényeit kiengedik a tőzsdei karanténból. Bár a tervezett tőkeemelés csak apportként valósul meg, a befektetői bizalom ismét éledezik a cég papírjai iránt.

A SET Groupot kiengedik a BÉT karanténjából, egyúttal az esetében eddig alkalmazott aukciós kereskedési modellt a folyamatos kereskedés aukciókkal módozattal váltják fel. Az indoklás szerint a kibocsátó megszüntette az elkülönítés szankciót kiváltó valamennyi szabályzat- vagy kötelezettségszegést, továbbá a karantén időtartama alatt sem a tőzsde, sem a felügyelet nem alkalmazott újabb szankciót vele szemben, s immár a tőzsdénél sincs lejárt tartozása.

A döntés nem kelthet nagyobb meglepetést a piacon, hiszen emlékezhetünk arra, hogy a SET Group tavaly márciusi közgyűlése visszahívta a korábbi igazgatóságot, új vezetőséget választottak, átnevezték magukat, és új székhelyre költöztek. Az új igazgatótanács már tavaly tavasszal bejelentette, hogy a SET Group helyzetét a lehető leghamarabb stabilizálni akarja.

Ennek lehet fontos lépcsője a tavaly év végén bejelentett tőkeemelés, amelyet a január 29-re összehívott rendkívüli közgyűlés hagyhat majd jóvá. Az alaptőke-emelés keretében három befektető 1,386 milliárd forint tőkeemelést hajt végre a SET Groupban oly módon, hogy az összegből 535,1 millió forint a társaság jegyzett tőkéjét, a fennmaradó 850,9 millió pedig a tőketartalékát növeli.

A tőkeemelés valójában apportként valósul meg, melynek tárgya egy 6,5 hektáron elterülő ipari komplexum saját iparvágánnyal, továbbá számítástechnikai eszközök, valamint az Oilkomfort Kft. 503 millió forintos törzstőkéjének 100 százalékát megtestesítő üzletrész. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a piac megelőlegezte a bizalmat a SET Groupnak, hiszen az idei év első két hetében 103 forintról 207 forintig pattant a kurzusa. Az árfolyam a tavalyi év első 10 hónapját jobbára 50 forint alatt töltötte, majd az esztendő utolsó két hónapjában 100 forintig emelkedett.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »